Inside CARMEN SAECULARE

Lansarea CD-ului ,,Noi suntem boboci de floare”

Luna mai a adus pentru Grupul vocal Floare de colț împlinirea de a lansa un nou album discografic, după 3 ani de muncă asiduă.

Grupul vocal Floare de colt a luat fiinţă datorită strădaniei îndrăgitei interprete a folclorului nemţean, Georgiana Şerban-Axinte. Fondatoarea grupului activează de ani buni ca profesor de canto la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ, în cadrul Centrului pentru Cultură și Arte ,,Carmen Saeculare”. Dragostea şi aplecarea către nestematele folclorului autohton s-au împletit în mod armonios cu dorința ei de a împărtăşi bucuria cântului celor mai mici artişti ai ţinutului. Făcând o selecţie riguroasă a celor mai talentaţi elevii ai săi, Georgiana Şerban-Axinte a pus bazele grupului Floare de colţ, care de 15 ani străluceşte artistic pe scenele naţionale.

Materialul intitulat simbolic ,,Noi suntem boboci de floare” cuprinde 43 de piese compuse special pentru cei 100 de tineri artiști, parte din acest proiect. Piesele relevă frumusețea folclorului autentic nemțean, iar pentru realizarea materialului și-au adus contribuția Cristian Nastase, Ciprian Chirvase, Laurențiu Marian și Marius Dochița.  

Programul evenimentului a cuprins cântece de pe cel mai nou material discografic al grupului, dar și invitați, îndrăgiți interpreți din lumea folclorului, care au încântat publicul prezent în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț. Laurențiu Marian, Marius Dochița, Sânzienele Nemțene, Ansamblul folcloric ,,Floricică de la munte” și gemenele folclorului maramureșean, Suzana și Daciana Vlad au fost invitații care au performat pe 12 mai, la lansarea albumului grupului vocal Floare de Colț.

Amplul eveniment a fost organizat de Centrul pentru Cultură și Arte ,,Carmen Saeculare”, prin finanțarea Consiliului Județean Neamț, dar și cu implicarea masivă și dedicată a părinților. Succesul a fost încununat de o petrecere la care copiii s-au bucurat pentru reușita și munca depusă la scenă.  

Autor articol: Oana-Talida COZMA