Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Borș moldovenesc cu sfeclă roșie

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Borș moldovenesc cu sfeclă roșie

Deschidem sezonul estival cu o propunere gastronomică perfectă pentru zilele toride. Chef Ciprian Țărnă, de la braseria Tradițional Cip&Ali, ne dezvăluie rețeta de borș moldovenesc cu sfeclă roșie. Un preparat savuros, pe care-l gătim rapid, care aduce un aport de vitamine corpului în zilele lungi și caniculare de vară.

Rubrica ,,Neamțul în bucate“ prezintă cititorilor noștri rețete tradiționale, sănătoase și extrem de savuroase.

Ingrediente necesare pentru 10 porții de borș moldovenesc cu sfeclă roșie:

  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • ½ țelină
  • 3 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 2 sfecle roșii
  • 1 legătură de lobodă
  • 1 legătură leuștean
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 l borș acru
  • 150 ml ulei
  • 150 gr paste de tomate
  • sare, piper, cimbru după gust

Pregătim legumele, spălându-le bine, le curățăm și le tăiem cubulețe. Excepție facem la sfecla roșie, pe care o dăm prin răzătoare. Călim morcovul, țelina, ceapa și ardeiul la foc mic, utilizând 100 ml de ulei. Apoi adăugăm apă, borșul acru, cartofii și sarea. Lăsăm totul la fiert circa 25-30 minute. Între timp călim și ceapa, preț de câteva minute, în 50 ml ulei și o transferăm în oala cu borș moldovenesc. Tăiem verdețurile mărunt, respectiv, loboda pe care o adăugăm prima, iar spre final, completăm cu leușteanul și pătrunjelul.

Deliciosul preparat se servește cald sau rece. Borșul moldovenesc cu sfeclă roșie poate fi degustat cu smântână proaspătă și turte de casă. Un adevărat răsfăț culinar pentru iubitorii de gastronomie autentică, tradițională, în zilele de vară.

Să aveți poftă!

Rețetă realizată cu sprijinul Tradițional Cip&Ali, 0745.069.271

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este logo-CIPali.jpg

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA