Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Stufatul de miel

Se apropie Sărbătorile Pascale, un motiv în plus ca rubrica ,,Neamțul în bucate“ să aducă în atenția cititorilor noștri o rețetă tradițională, în care vedeta farfuriei este mielul.

De această dată am ales să propunem o cunoscută o rețetă tradițională de stufat de miel.

,,Vinovată“ de acest deliciu culinar este Chef Cătălina, de la Restaurantul Dor de Han, care ne-a prezentat o rețetă moștenită din bătrâni și cu care nu a dat niciodată greș. Iubitorii de carne de miel vor fi cu siguranță încântați să experimenteze și să-și satisfacă pofta cu un preparat ușor de gătit și sănătos.

Carnea de miel este una dintre cele mai bogate surse de proteine, ușor de digerat și este bogată în fier și potasiu.

Datorită acestor calități, rămâne o opțiune sănătoasă nu doar de Paște, fiind tot timpul o delicatesă dacă este pregătită corespunzător.

Pentru 4 porții de stufat de miel avem nevoie de:

Cum se prepară?

În prima etapă porționăm pulpa de miel în bucăți mari. Apoi, în uleiul încins, într-un ceaun, prăjim carnea preț de câteva minute. În același ulei adăugăm ceapa pentru călit și usturoiul. Completăm ceaunul cu apă și condimente și lăsăm toate ingredientele la fiert, la foc mic, timp de 40 de minute, pentru ca gusturile să se întrepătrundă. Adăugăm bulionul și amestecăm bine, iar stufatul rămâne pe foc, încă 40 de minute. La final, presărăm mărar și pătrunjel și montăm într-un vas tradițional.

Deliciosul preparat este gata să fie savurat. Stufatul de miel se servește cu mămăliguță caldă și un pahar de vin roșu.

Să aveți poftă!
Paște fericit!

Rubrică realizată cu sprijinul restaurantului
Dor de han, Ruseni, comuna Borlești