Ani de liceu

„ADOBIOGRAFIINŢA“ – PUBLICAŢIA DE SUCCES A COLEGIULUI NAŢIONAL „CALISTRAT HOGAŞ“

Recent a apărut un număr nou al revistei „Adobiograființa“, realizată de către elevii de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ din Piatra-Neamț.

Publicația este în al XVII-lea an de când apare (aproape 45 de numere) și este rodul colaborării profesor-elev, în cadrul disciplinei opționale Jurnalistică școlară.

De-a lungul timpului, revista „Adobiograființa“ a participat la numeroase competiții (locale, județene, regionale, naționale) și a primit diverse distincții. La ultimele 12 ediții ale Concursului național de Jurnalism și reviste școlare, organizat de Ministerul Educației și Cercetării, a obținut Titlul de Laureat, premiu care a fost răsplata adolescenților care au luat în serios „joaca de-a  gazetăria“.

Din ultimul număr al revistei am selectat câteva poezii ale acestor minunați tineri care sunt elevii de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ din Piatra-Neamț, în primul rând, pentru candoarea și puritatea gândurilor adolescentine. Autoarele sunt eleve în clasa a XI-a şi se află la prima întâlnire cu publicistica şcolară.

Prof. Gheorghe BRÂNZEI