Inside CARMEN SAECULARE

„ÎN RITMURI DE DANS” – recital de pian RALUCA RAD

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, în parteneriat cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, a organizat un nou eveniment în cadrul Stagiunii muzicale. Astfel, miercuri, 13 martie 2024, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, melomanii au avut ocazii reîntâlnirii cu Raluca Rad, pianistă valoroasă și pedagog la academia clujeană.

Sub genericul „În ritmuri de dans”, protagonista recitalului, ajutată de moderatoarea Anamaria Veleșcu, a făcut o călătorie muzicală prin lumea dansurilor stilizate din literatura pentru pian solo.

***

Raluca Rad este lector universitar doctor la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Absolventă a aceleiași instituții, la clasa prof. univ. dr. Adriana Bera, Raluca Rad și-a continuat studiile în cadrul cursurilor internaționale cu pianiști precum: Robert Levin, Ya-Fei Chuang, Jean-François Antonioli sau Peter Donohoe.

Raluca Rad este câștigătoare și laureată a mai multor concursuri pianistice, dintre care amintim aici:„W. A. Mozart” Cluj-Napoca (2002), „Pro Piano” București (2005), „Ella Phillip” Timișoara (2006).

A colaborat, ca solistă, cu numeroase orchestre filarmonice din România, având o intensă activitate și în concertele camerale.
Raluca Rad este implicată în diverse programe de educație muzicală pentru copii și adulți ale Academiei Naționale de Muzică din Cluj-Napoca, în work-shop -uri, ateliere interactive sau concerte multimedia.

Autor articol: Valentin ANDREI