Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii naturale pentru ficat gras, stări nevralgice, rinichi cu nisip

Starea de oboseală, lipsa de energie sau durere resimțită în partea dreaptă sus a abdomenului pot fi semnale pe care ni le dă organismul nostru atunci când ficatul este invadat de grăsime.

Starea de oboseală, lipsa de energie sau durere resimțită în partea dreaptă sus a abdomenului pot fi semnale pe care ni le dă organismul nostru atunci când ficatul este invadat de grăsime.
Afecțiunea este cunoscută ca steatoză hepatică și este o condiție unde excesul de grăsime din corp se acumulează în ficat, ceea ce poate duce la afectarea celorlalte organe, a sănătății noastre de fapt.
Iată o nouă recomandare de prevenție și tratament.

TINCTURI: obligeană, sunătoare, smochin, anghinare, păpădie, rozmarin, gălbenele, cimbrişor, coada-şoricelului, afin, mur, brustur, pufuliţă, ienupăr, levănţică, melisa.
Se amestecă şi se iau 2 linguri pe zi, timp de 2 luni.

Ulei din dovleac, câte două linguriţe pe zi, timp de 2 luni.

CEAI: ceai hepatic, cicoare, anason, fenicul, mentă, tătăneasă, țintaură, genţiană, ceai renal, pătlagină.
Se face infuzie timp de 15 minute cu 10 litri de apă şi 10 linguriţe de plantă. Se beau 2 litri pe zi, timp de 2 luni.

CAPSULE: Coada-calului, Omega 3, salvie. Se iau 2 capsule pe zi, timp de 2 luni.

CAPSULE FICAT: Hepalina. Se iau 2 capsule pe zi, timp de 2 luni.

PREPARAT: 1 kg de miere, 100 g polen, 200 g lămâie, 200 g tulpină de leuştean, 100 g ridiche roşie, 100 g morcov, 100 g pătrunjel.
Se dau prin maşina de carne/mixer şi se lasă 6 zile la macerat. Se iau apoi de trei ori pe zi câte două linguri timp de 2 luni.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ