Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Borș de pește

Borșul de pește este un produs căutat pe timp de vară, satisfăcând cele mai pretențioase gusturi ale iubitorilor de preparate pe bază de pește. Gătim, și de această dată, alături de chef Ciprian Țărnă, de la Braseria Tradițional Cip&Ali, cel care ne îndrumă în etapele de lucru din bucătăriile noastre.

Borșul de pește este un produs căutat pe timp de vară, satisfăcând cele mai pretențioase gusturi ale iubitorilor de preparate pe bază de pește.

Gătim, și de această dată, alături de chef Ciprian Țărnă, de la Braseria Tradițional Cip&Ali, cel care ne îndrumă în etapele de lucru din bucătăriile noastre.

Ingrediente necesare:

Curățăm, spălăm și tăiem cubulețe legumele, după care curățăm peștele, spălăm și-l punem la fiert cu sare, dafin și oțet, timp de 10 – 15 minute. Supa rezultată se strecoară și se toarnă peste zarzavaturile tăiate (țelină, morcov, ceapă și ardeii kapia) și vor fi puse la fiert. Adăugăm borșul acru și roșiile tăiate cubulețe, după care potrivim gustul de sare și piper. Continuăm fierberea încă 5 minute. Spre final, reintroducem peștele deja fiert în prima etapă, completăm cu leușteanul și pătrunjelul mărunțit. Acoperim oala cu un capac și lăsăm să se întrepătrundă gusturile cu focul stins. Degustăm deliciosul borș de pește cu ardei iute și pâinică de casă.

Poftă bună!    

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian Popa