Practic

ROMÂNIA ÎN BUCATE: Clătite boierești cu brânză, la cuptor

Primăvara aceasta frumoasă aduce și-o poftă de dulce. Propunerea de a găti clătite boierești cu brânză, la cuptor, a fost votată în unanimitate de echipa noastră. Luna aceasta pregătim desertul alături de chef Alice Țărnă, de la Braseria Cip&Ali, specializată în preparate dulci.

Pentru 5 porții avem nevoie de următoarele ingrediente:

Foi de clătită: amestecăm făina, 3 ouă, laptele și apa minerală. Apoi completăm cu coaja de lămâie, esența de vanilie și un praf de sare. Din compoziția rezultată pregătim foile de clătite în tigaie.

Compoziția (crema de brânză): 3 gălbenușuri, brânză de vaci, 1 lingură de zahăr, esență de rom. Amestecăm totul bine și lăsăm în repaus.

Sosul de smântână: omogenizăm 3 gălbenușuri, smântâna, vanilia și zahărul rămas.

Umplem foile de clătite coapte cu cremă de brânză, le așezăm într-un vas termorezistent, turnăm sosul de smântână peste și dăm totul la cuptor pentru gratinat, la temperatura de 180 – 200 grade, timp de 10 minute. Pentru un plus de autenticitate, chef Alice a izolat clătitele cu o folie de aluat menită să păstreze preparatul cald după scoaterea de la cuptor.

Savurăm clătitele pudrate din plin cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Autor articol:  Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA