Inside CARMEN SAECULARE

Ateliere meșteșugărești pentru copiii români din Grecia și Italia

Meșteșugurile tradiționale reprezintă puntea noastră de legătură cu tot ceea ce înseamnă obiceiurile moștenite din moși-strămoși. Școala Populară de Arte din Piatra-Neamț, parte componentă a Centrului pentru Cultură și Artă „Carmen Saeculare“, a deschis în acest an școlar o serie de parteneriate cu două organizații neguvernamentale culturale din Grecia și Italia.

Alături de Ionela Lungu, meșter popular iubit și apreciat, sunt organizate, lunar, ateliere online care promovează tradițiile și arta populară pentru copiii românilor plecați în diaspora. Asociația Interculturală Româno-Elenă „Dacia“, Grecia, și Asociația Culturală de Voluntariat „Decebal și Traian“, Italia, reprezentate de Daniela Iuliana Popescu și, respectiv, Elena Ciobanu, depun eforturi, la rândul lor, în calitate de parteneri, pentru buna desfășurare a orelor de meșteșugărit. Micuții primesc atelierele cu deschidere și curiozitate, așteptând orele online cu mare nerăbdare.

,,Am emoții de fiecare dată la întâlnirea cu micii meșteri și pregătesc minuțios atelierul și mai ales studioul. Încerc să aduc meșteșugurile mai aproape de copiii românilor care muncesc în străinătate“, povestește Ionela Lungu, meșter popular, angajat al Centrului pentru Cultură de la Neamț.


Autor articol: Valentin ANDREI