Inside CARMEN SAECULARE

Cultura ne unește!

Cultura este suma tuturor formelor de artă, de dragoste și de gândire, care de-a lungul secolelor i-au dat omului posibilitatea de a fi mai puțin înrobit
(Andre Malraux)

Arta, literatura, limba, religia, valorile morale ale unei comunități reprezintă cultura ei. Cultura este strâns legată de modul de a gândi și a trăi, ne marchează modul de viață. Valorile noastre culturale sunt principii fundamentale care trasează misiunea noastră în viață. Astfel, ideile înrădăcinate de cultură în mintea noastră ne modelează până la urmă comportamentul, ne influențează sentimentele (rușine sau mândrie), modul în care judecăm oamenii și percepem situații din viață (ce este bun sau rău, corect sau greșit), ne afectează modul în care interacționăm social.

Este cultura importantă?

Vedeți cum ne definește personalitatea?! Arta, folclorul, tradițiile ajung să ne contureze gândirea, pentru că dobândim credințe, iar cunoașterea lumii de la oamenii din jurul nostru ne influențează alegerile în viață și ne oferă un sentiment de apartenența la societatea în care trăim.

Cultura ne unește!

Carmen de la „Carmen“