Inside CARMEN SAECULARE

Clasic Fest, un nou eveniment muzical pe agenda Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“

În zilele de 27 și 28 august, Administrația Fondului Cultural Național și Centrul pentru cultură și Arte „Carmen Saeculare“ au venit în fața publicului nemțean cu o nouă propunere cultural artistică: CLASIC FEST, un concept cultural care aduce concertele muzicale în aer liber, în mijlocul publicului. Au fost două zile pline de muzică, destindere și voie bună, totul desfășurat în cadrul Parcului Național Vânători.

La Zimbrăria din comuna Vânători-Neamț, au poposit muzicieni consacrați și tinere talente din întreg ținutul Neamț.

Astfel, sâmbătă, 27 august 2022, pe scena CLASIC FEST, au urcat componenții Cvartetului „Coloseum“. Până la vremea amurgului, au evoluat Ansamblul folcloric „Dor Vânătorean“ (coordonat artistic de Claudiu Luchian și Ion Luchian), Grupul folcloric „Nemțișorul“ (coordonator Laurențiu Marian), Ansamblul folcloric „Ozana“ Târgu-Neamț și soliștii Paula Andrei, Laurențiu Marian.

Duminică, 28 august 2022, CLASIC FEST a adus în fața publicului Camerata „Carpe Diem“. Programul zilei a fost completat de grupurile vocale „Sânzienele“, „Floare de colț“, Ansamblul „Mugurașii“ (coordonate de Georgiana Șerban Axinte) și Ansamblul folcloric „Brâul roșu“, din Piatra-Neamț.

Ideea de bază a organizatorilor a fost aceea de a atrage publicul tânăr, familiarizat cu mediul digital, de a-l pune în situația să audieze concertele într-un nou format, de a interacționa și de a-și exprima opiniile fără niciun obstacol.

Autor articol: Valentin ANDREI
Foto: Octavian POPA