Inside CARMEN SAECULARE

Concert eveniment: Violoncellissimo – clasic la puterea a treia: EUFORICA!

Ediția a IV-a a turneului VIOLONCELLISSIMO – Clasic la puterea a treia, supranumit anul acesta EUFORICA, susținut de Marin Cazacu și ansamblul cameral „Violoncellissimo“, a ajuns și la Piatra-Neamț.

„Violoncellissimo“ este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

Publicul care a umplut sala la acest concert eveniment a fost avertizat, încă de la început: „Este deja cunoscut faptul că cei care ascultă «Violoncellissimo», pleacă de la concerte plini de entuziasm. Așa că supranumele de anul acesta, «Euforica» nu este deloc întâmplător. De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri“, spunea violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii „George Enescu“.

La final, publicul a apreciat strădania muzicienilor: „O seara minunată care mi-a mers la suflet“, spunea o doamnă la ieșirea din sală.

„A fost… WOW! O atmosferă fantastic de caldă și prietenoasă, cu o muzica superbă! Minunat pur și simplu!“, a completat altcineva, în timp ce un domn însoțit declara: „A fost frumos. Prins de necazurile vieții, nu am mai fost la un concert de mulți ani. Ne-a uns la suflet ceea ce am trăit aici și ne-am dat seama cât de mult ne-a lipsit muzica ascultată pe viu. Abia așteptăm următorul concert“.

La rândul său, maestrul Marin Cazacu a fost bucuros să simtă căldura publicului local și s-a declarat încântat că a poposit încă o dată la Piatra-Neamț, după experiențele trăite în trecut la Vacanțe Muzicale (mai multe ediții) și Neamț Piano Fest.

Autor articol: Valentin ANDREI
Foto: Octavian POPA