Inside CARMEN SAECULARE

Tango argentinian în stagiunea artistică

Al doilea spectacol al Stagiunii artistice 2022-2023, realizată de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț în parteneriat cu Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima“ Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, a adus în fața publicului nemțean un atractiv recital de muzică de tango de pe tărâmul fascinant al Argentinei.

Pe scena stagiunii au urcat doi profesori clujeni împătimiți de tango – pianista Irina Indrei și bandoneonistul Robert Indrei.

„Two to Tangou“

Cei doi muzicieni, Irina și Robert Indrei, sunt un cuplu atât în viața de zi cu zi, cât și în cea artistică.

Absolvenți ai Academiei Naționale de Muzică din Cluj-Napoca, respectiv București, cei doi sunt actualmente profesori de pian la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță“ din Cluj-Napoca (Irina Indrei) și de improvizație muzicală (Robert Indrei).

Ei și-au propus să aducă în fața publicului larg o fărâmă din frumusețea și magia muzicii de tango. Robert Indrei: „Iubitori de tango și de frumos, am descoperit acum mulți ani acest fenomen minunat numit «Tango». Îl cântăm și îl dansăm împreună de mai bine de șase ani, pe scenele filarmonicilor din țară și ale festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate.“

La rândul ei, Irina Indrei adaugă: „Tango-ul este bucurie, frumusețe și senzualitate. Este un sentiment care se dansează, iar muzica de tango este o eternă poveste. Motto-ul nostru este: «Love for music, passion for tango». Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât am trăit sentimente frumoase aici, la Piatra-Neamț, unde am fost întâmpinați cu căldură și ne-am bucurat de frumusețile naturale ale orașului, panorama de pe dealul Cozla, în această frumoasă zi de toamnă, fiind superbă.“

În repertoriul duo-ului Indrei s-au regăsesc lucrări de tango compuse de Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Francesco Canaro, Anibal Troilo, precum și lucrări de referință ale genului.

Autor articol: Valentin ANDREI
Foto: Octavian POPA