Inside CARMEN SAECULARE

Despre fericire

Fericirea e să știi să îți dorești ceea ce ai deja!
(Sfântul Augustin)

Dacă cineva m-ar întreba care este secretul fericirii, probabil aș răspunde: „recunoștința“. Este sentimentul că nu îți lipsește nimic, că totul este bine așa cum este și că ai mai multe motive să fii mulțumit decât să te plângi!

Nu suntem fericiți în fiecare zi, pentru că nu e cu putință. Dar e bine să conștientizăm că atunci când zâmbim, facem oameni fericiți în jurul nostru. Suntem influențabili, preluăm stările celor din apropiere, empatizăm, pentru că suntem ființe sociale. Dacă avem o dispoziție proastă și tratăm o persoană cu răceală, acea ființă poate avea senzația că este ceva personal și se va simți descalificată, se va întrista. Dar când îi zâmbim prietenos cuiva, cu siguranță vom transmite o stare de bine. E extrem de important să conștientizăm că avem puterea de a îmbunătăți ziua cuiva!

Pe de altă parte, există oameni care te plac și care nu. Când cineva te urăște fără niciun motiv, probabil este mânat de invidie; poate vrea să fie ca tine și nu reușește. Invidia este strâns legată de admirație. Deci, bucură-te, căci ești admirat, fie și în secret, de cineva care îți rânjește! Cu toții avem cel puțin o persoană care ne iubește foarte mult și multe cărora le suntem dragi. Dacă te gândești că nu ai, este mai bine să începi să împarți zâmbete printre oameni. Viața este prea scurtă pentru a pierde timpul suferind, mocnind, fiind izvor de tristețe. Caută-ți suflete compatibile. În viața noastră se întâmplă lucruri bune și rele, care uneori nu pot fi generate sau evitate, dar suferința este opțională. Decide să fii fericit și cere ajutor atunci când ai nevoie. Când te aștepți mai puțin, viața îți oferă un cadou, un motiv pentru a zâmbi. După furtună, apare soarele!

Când întâlnești pe cineva care te tratează urât, gândește-te că acea persoană suferă și tu nu îi știi povestea. N-o condamna! Fii fericit că nu ești în locul ei.

Mai conștientizează că cineva se gândește la tine, în fiecare seară, înainte de a adormi. Cât noroc poți avea! De asemenea, sunt oameni pe care i-ai întâlnit în viața ta la un moment dat și care se gândesc cu drag la tine. Cât de frumos poate fi! Mai reține și că dacă faci o greșeală, chiar și cea mai mare din viață, va exista întotdeauna o parte bună: vei învăța din ea, căci tot pățitu-i priceput, și asta te va ajuta pentru tot restul vieții. Concentrează-te asupra viitorului, deoarece trecutul este imposibil de schimbat.

Toate momentele din viață pot fi privite din mai multe puncte de vedere. Dacă ceva pare dificil, schimbă unghiul, până găsești unul care te avantajează, din care poți vedea bine, iar când ai o oportunitate, nu o pierde. Să nu îți fie frică de schimbare, mai ales dacă îți poate schimba viața în bine! Și fă-o înainte de venirea nopții, pentru a dormi bine, căci te așteaptă o nouă zi, în care ai ales să fii fericit!

Să ningă cu fericire în sufletele noastre! „Fericirea e să știi să îți dorești ceea ce ai deja“, spunea Sfântul Augustin.

Carmen de la ,,Carmen”