Inside CARMEN SAECULARE

Elevii clasei de canto popular, invitați la Etno TV

Elevii clasei de canto popular, invitați la Etno TV

Județul Neamț a fost reprezentat cu succes la televiziunea națională Etno TV. Grupurile  folclorice „Floare de colț“ și „Sânzâiene“ au susținut un amplu program artistic, cu piese diverse, specifice zonei Neamțului sau din repertoriul propriu.

24 de elevi ai clasei de canto popular din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț au cântat cu bucurie despre tradiție, dragostea pentru folclor, dor, frumusețea meleagurilor nemțene, despre părinți și despre țară. Copiii sunt pregătiți, la Școala Populară de Artă, cu succes, de îndrăgita cântăreață de muzică populară Georgiana Șerban Axinte, cea care le-a fost alături și în cadrul emisiunii. Melodiile au fost prezentate fie în grup, fie duete între elevi sau alături de profesoara lor.

Discuțiile au adus în prim plan activitatea clasei de canto popular din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, lansări de piese și de albume, precum și gânduri de bine transmise de către copii către cei care i-au susținut în parcursul lor artistic.

Emisiunea moderată de interpretul de muzică populară Georgel Nucă a fost difuzată în direct pe 30 mai 2022, la Etno Tv. Gazdele au fost răsplătite cu tradiționalele plăcinte „poale-n brâu“, culegeri de folclor editate în cadrul Editurii Nona și reviste Coolt Neamț.

Vă lăsăm spre analiză câteva imagini care relevă bucuria micuților artiști de a fi prezenți pe platourile de filmare, în cadrul unei emisiuni ce promovează tinere talente, tradiții și cântul popular.      

Autor articol: Oana-Talida COZMA