Inside CARMEN SAECULARE

FUEGO, invitat special la concertul „Drag de Dragobete”

FUEGO, INVITAT SPECIAL LA CONCERTUL „DRAG DE DRAGOBETE”

Sărbătoarea dragostei la români, Dragobetele, a fost celebrat anul acesta de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț prin organizarea Concertului extraordinar „Drag de Dragobete”, susținut de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, avându-l drept invitat special pe îndrăgitul artist Fuego, pe numele adevărat Paul Surugiu.

Evenimentul s-a desfășurat vineri, 24 februarie 2023, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamț, sala de spectacole dovedindu-se neîncăpătoare pentru publicul doritor să asiste la concert.

Pornit de la Turda, Paul Surugiu a străbătut viața până acum la clasa întâi, dovedind că se poate ajunge la succes. Este iubit de publicul larg, având o carieră de 30 de ani, pe care-i va celebra anul acesta, în toamnă.

Actor, muzician, compozitor, editorialist, om de televiziune, pictor, pe toate acestea le face și le face bine, dezvăluind un spirit complex, care a evoluat armonios, adunând nenumărate performanțe. Deține un palmares impresionant cu multiple premii la activ, cea mai importantă distincție fiind cea de „ARTIST AL POPORULUI REPUBLICII MOLDOVA”, primită în anul 2012. Deși tânăr, a bifat multe realizări artistice, de la duete inedite, la piese, proiecte spectaculoase și turnee impresionante. Are peste 600 de piese în repertoriu, trei discuri de platină și cinci de aur pentru vânzări și duete cu cei mai mari artiști români.

Are „drag de România” lui și nu doar demonstrativ, ci prin fiecare acțiune întreprinsă, prin lupta sa pentru promovarea corectă a artei românești, prin dragul de lucrul făcut cu simț de răspundere, de calitate. Într-un periplu muzical de peste două ore, nemțenii au fost părtași la un spectacol de excepție ce a prezentat cele mai frumoase cântece, într-o poveste a spiritului național, împletită în varietate, din drag de România noastră. Alături de Ansamblul Folcloric ,,Floricică de la munte”, al Centrului pentru Cultură și Arte ,,Carmen Saeculare” Neamț, coordonat de Dedilia Popovici, Paul Surugiu – Fuego a oferit publicului o seară de Dragobete de neuiat.  

Autori articol:
Valentin ANDREI
Oana-Talida COZMA