Inside CARMEN SAECULARE

„Memorii sonore“ – turneu al Ansamblului cameral „Musica Viva“

În cadrul turneului național „Memorii Sonore“,pe care ansamblul cameral „Musica Viva“ l-a întreprins în luna lui Răpciune în mai multe orașe din România, a fost inclus și un recital la Piatra-Neamț.

Pe 30 septembrie, spectacolul de sunet şi imagine intitulat „Memorii Sonore“ a adus în atenţia publicului nemțean partituri uitate dar și foarte noi din peisajul muzicii româneşti, unele chiar în primă audiție, lucrări de o inestimabilă valoare, pe care muzicienii ansamblului le-au făcut să înflorească în sufletele ascultătorilor.

Programul s-a adresat tuturor amatorilor de frumos, fie ei melomani sau nu, și datorită asocierii cu melodii cunoscute din tezaurul muzical românesc şi universal sau cu zona spectaculoasă a vizualului.

De asemenea, Andreea Butnaru, pianista grupului, și-a folosit talentul de povestitor, introducând publicul în atmosfera timpurilor trecute. Programul a pornit pe firul unei poveşti despre România, istoria ei muzicală şi prezentul țării în Europa, cu sonorităţi de Beethoven, Stan Golestan, Nicolae Buicliu, George Enescu şi Alin Chelărescu.

Autor articol: Valentin ANDREI
Foto: Octavian POPA