Inside CARMEN SAECULARE

„MOLDOVĂ, SORĂ FRUMOASĂ“ – Lansarea albumului semnat SIMONA MANLOCHE CIUNTEA

Pe 11 iunie, Centrul pentru Cultură și Arte ,,Carmen Saeculare“ Neamț a organizat spectacolul prilejuit de lansarea primului album de muzică populară al îndrăgitei soliste Simona Manolache Ciuntea.

Evenimentul, finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, s-a desfășurat în sala Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț și s-a dovedit a fi un real succes. Cântecele populare și dansurile tradiționale au răsunat preț de câteva ceasuri, iar gânduri curate, emoțiile și momentele surpriză au atins sufletele artiștilor și publicului spectator.

Sub titulatura „Moldovă, soră frumoasă“, concertul Simonei Manolache Ciuntea a adus în fața publicului nemțean invitaţi speciali ca Alexandru Brădăţan, Constantin Bahrin, Marius Dochiţa, Fetele din Botoșani, Andra Matei, Laurenţiu Marian, Georgiana Şerban-Axinte şi Grupul vocal „Sânzienele“, Ingrid Ioana Ciuntea, Sânziana Oşlobanu și Ionela Brănişteanu.

Evenimentul a mai inclus un recital al Ansamblului folcloric „Floricică de la munte“ al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ și momente artistice susținute de către Ansamblul folcloric „Ozana“ din Târgu-Neamţ și  formaţia „Belcanto“ – formația de suflet a Simonei, alături de care evoluează la evenimente private.

Născută la Târgu-Neamț, în ținutul străjuit de cetate, Simona Manolache Ciuntea a crescut într-o familie de oameni simpli, cu iubire și frică de Dumnezeu. A moștenit talentul muzical de la părinți, descoperindu-și calitățile vocale încă de la vârsta de 11 ani. Patru ani mai târziu, în anul 2008, a devenit solista Ansamblului Ozana, moment care a reprezentat începutul poveștii ei în lumea muzicii populare. A fost elevă a Colegiului Național „Ștefan cel Mare“ din Târgu-Neamț, după care a devenit studentă și absolventă a Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima“ Cluj-Napoca, extensia Piatra-Neamț. Deține un palmares bogat, muncit cu trudă la festivalurile și concursurile de gen din țară.

Mămică binecuvântată de Dumnezeu cu două fetițe sănătoase, Simona este și o artistă dedicată, lucrând în ultimii ani la albumul ei de debut.

Albumul ,,Moldovă, soră frumoasă“ a fost realizat împreună cu Orchestra de muzică populară ,,Mugurel“ din Chișinău, condusă de maestrul dirijor Ion Dascăl. Materialul discografic conține 16 cântece, care ilustrează o varietate de genuri din folclorul românesc: cântece de joc, satiric, de dragoste, de copilărie, pentru părinți, de străinătate, pentru frați și surori, de nuntă, voie bună și, bineînțeles, despre frumusețea județului Neamț.

La evenimentul de pe 11 iunie i-au fost aproape prietenii, colegii, familia, dar și publicul iubitor de folclor. Seara a fost una magică, închisă de o cortină de aplauze, flori și felicitări.

Autor articol: Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA