Inside CARMEN SAECULARE

Salbă de spectacole folclorice la început de Mărțișor

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a întâmpinat venirea primăverii pregătind o serie de ieșiri la rampa scenei.

Elevii talentați ai Școlii Populare de Artă, împreună cu profesorii lor, au invitat publicul nemțean să participe la o serie de spectacole dedicate mamei.

Duminică, 3 martie 2024, la Căminul Cultural din comuna Ștefan cel Mare, clasa canto tradițional, coordonată de Laurențiu Marian, în parteneriat cu Asociația culturală „Hanul Șerbești”, a prezentat spectacolul „O floare pentru mama”, un omagiu adus celei mai dragi ființe.

Săptămâna următoare a continuat seria evenimentelor deosebite.

Vineri, 8 martie 2024, a avut loc spectacolul folcloric „Mamă frumoasă, primul meu rai” oferit de grupul vocal „Floare de colț” al Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț (coordonat de prof. Georgiana Șerban-Axinte).

Sâmbătă, 9 martie 2024, clasa de dans tradițional din cadrul Școlii Populare de Artă și Ansamblul folcloric „Comorile Neamțului” (ambele coordonate de coregrafa Anda Maria Acristinei) au evoluat în spectacolul „Cât de frumoasă ești, mamă dragă!”. Invitatul special al concertului a fost apreciatul cântăreț Mihai Trăistariu, el însuși fost elev al Școlii Populare de Artă din Piatra-Neamț, la clasele de canto (prof. Nela Frâncu) și actorie (prof. Corneliu-Dan Borcia).

Duminică, 10 martie 2024, sub genericul „Du-mă, dorule, la mama”, elevii clasei canto tradițional (coordonator Laurențiu Marian), împreună cu Ansamblul de cântece populare „Nemțișorul” și invitata de onoare, interpreta Mihaela Tabură, au oferit publicului o spectacol memorabil.

Autor articol: Valentin ANDREI