Inside CARMEN SAECULARE

STRATEGII CULTURALE – Delegația Ambasadei Republicii Arabe Egipt în vizită la Neamț

La începutul lunii iulie 2021, județul Neamț a avut din nou oaspeți de onoare. Delegația oficială a Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România și Excelența Sa, Domnul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar Salah Elsadek, au petrecut două zile pe meleagurile nemțene, cu scopul de a dezvolta relațiile internaționale diplomatice și de a descoperi potențialul turistic al zonei noastre. 

„Sper într-o revigorare a relațiilor diplomatice, după o perioadă de stagnare impusă de pandemie, și am convingerea că vom reuși să identificăm în urma acestor vizite căile prin care județul nostru să deruleze diverse proiecte cu țări străine, pentru dezvoltarea economiei și turismului nemțean“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Onoranta vizită s-a desfășurat pe parcursul a două zile, în orașele Târgu-Neamț și Piatra-Neamț. Ținutul Zimbrului a găzduit prima vizită, acolo unde au fost admirate peisaje pitorești și au fost degustate savuroase preparate tradiționale. În cadrul Cetății Neamț, loc cu încărcătură istorică și legendar, oaspeții au avut parte de un program artistic reprezentativ, având ca inspirație sărbătoarea „Sânzienelor“, susținut de membrii Ansamblului Folcloric „Floricică de la Munte“, al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț.

Programul delegației oficiale a Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România a inclus și o vizită la Curtea Domnească din Piatra-Neamț. Aici au fost vizitate cu interes muzeele din zonă, descoperind istoria și cultura Neamțului.

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, m-am preocupat continuu să organizez și să susțin evenimente prin care să promovăm județul în străinătate și să primim vizite oficiale ca să putem încheia parteneriate cu investitorii care apreciază zona noastră.
Sunt onorat de această vizită și sunt convins că pe parcursul șederii în ținutul Neamț, Excelența sa, Domnul Ambasador Salah  Elsadek, a descoperit frumusețile, obiectivele turistice, mâncarea tradițională și posibilitățile pentru viitoarele investiții în județul nostru“, a concluzionat președintele Ionel Arsene.

Vizita delegației oficiale a Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România reprezintă o nouă oportunitate de a face cunoscute tradițiile, istoria și cultura județului Neamț, dar și posibilitatea de a consolida și dezvolta relațiile diplomatice internaționale.

Autor articol: Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian Popa