Inside CARMEN SAECULARE

„Țara noastră, sfânt pământ!“, cu grupul vocal „FLOARE DE COLȚ“

„Țara noastră, sfânt pământ!“, cu grupul vocal „FLOARE DE COLȚ“

Ultima lună din anul 2022 a fost una rodnică din privința activităților culturale realizate în cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“.

Cu dragoste de neam și țară, Grupul vocal „Floare de colț“, format din elevii clasei de canto tradițional, alături de magistra lor, îndrăgita interpretă a folclorului nemțean Georgiana Șerban Axinte, a pregătit un nou videoclip. În zi de mare sărbătoare, de Sfântul Andrei, ocrotitorul României, ansamblul vocal a lansat piesa „Țara noastră, sfânt pământ!“.

La realizarea acestui moment artistic și-au dat concursul Marius Dochița – linia melodică și versuri – și Ciprian Chirvase – orchestrație.

DE ZIUA NAȚIONALĂ, CU GÂNDUL LA ÎNAINTAȘI

Clasele de canto tradițional din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, coordonate de îndrăgiții interpreți ai folclorului nemțean – Georgiana Șerban Axinte și Laurențiu Marian, au celebrat Ziua Națională a României dând glas simțămintelor lor patriotice sădite la orele de curs de magiștrii lor. Momentul solemn pregătit de micii artiști s-a dorit a fi, totodată, și un omagiu adus înaintașilor, celor care au făcut sacrificii pentru țară și națiune.

Autor articol: Valentin ANDREI