Inside CARMEN SAECULARE

TÂRGUL DE SFÂNTA MĂRIE MARE

În preajma sărbătorii Sfintei Marii, între 12 şi 14 august 2022, în Parcul Tineretului din Piatra-Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ Neamţ a organizat Târgul de Sfânta Mărie Mare. Desfăşurat sub mottoul „La casî di gospodari, avem di tăti!“, târgul a reunit produse din domenii diverse, meşteşugite de oameni pricepuţi. Astfel, vizitatorii au putut găsi produse de ceramică, prelucrarea lemnului, pielărie, icoane, industrie casnică (măşti, ţesături, cusături, împletituri, podoabe), produse alimentare naturale (produse apicole, dulceţuri, zacuşti ori brânzeturi), obiecte decorative.

Lista participanţilor a cuprins nume cunoscute iubitorilor artei tradiţionale, meșterii venind din întreaga țară: Galați, Mureș, Maramureș, Prahova, Suceava, Iași, Bihor, Harghita, Botoşani, precum și din ținutul nostru, Neamț.

,,Cea de a III a ediție a Târgului de Sfânta Mărie Mare, organizat de Consiliul Județean Neamț prin Centrul pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț și desfășurat anul acesta sub logo-ul “Avem di tăti”- un real succes!

Nemțenii s-au putut bucura de creațiile autentice aduse din întreaga țară de cei mai iscusiți și talentați meșteri, de o punte între tradițional și modern!

Felicitări și mulțumiri tuturor participanților la eveniment și în special celor nemțeni cu care ne mândrim. Felicitări doamnei manager Carmen Elena Nastasă și colegilor mei de la Centrul pentru Cultura și Arte “Carmen Saeculare” pentru organizarea acestui eveniment de înaltă ținută, eveniment la care nu au făcut rabat la calitate!”, a spus Mădălina Ciubotaru, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

,,Slavă Domnului că suntem contemporani cu așa oameni vrednici și talentați, care au venit la târgul nostru de Sfânta Marie!

Ce valori au oamenii aceștia la vânzare! Ce produse unicat, excepționale! Am luat standurile la rând și am cumpărat tot ce i-a plăcut inimii mele!

Dragi meșteri care ne-ați onorat cu prezența la acest eveniment, nu am suficiente palme să vă aplaud! Ferice de dumneavoastră, ce mâini dibace aveți și ce gusturi rafinate!”, a declarat Carmen-Elena Nastasă, managerul Centrului pentru Cultură la finalul evenimentului.

Autor articol: Valentin ANDREI
Foto: Octavian POPA