Inside CARMEN SAECULARE

TOP 3 – TÂRGUL DE CRĂCIUN DE LA NEAMȚ

Decembrie înseamnă vin fiert cu scorțisoară, mere coapte, oraș împodobit și, bineînțeles, Târg de Crăciun. Sau așa ar fi trebuit să fie, dacă nu ar fi fost tot Globul în pandemie. De aceea, propunem să ne uităm în cutiuța cu amintiri și să punem sub lupă cele mai spectaculoase momente desfășurate pe parcursul celor patru ediții de Târg de Crăciun de la Neamț.

Povestea a început în 2016, atunci când a luat naștere proiectul Târgului de Crăciun la Neamț. Un eveniment mult așteptat, finanțat de către Consiliul Județean Neamț și organizat de Centrul pentru Cultură si Arte „Carmen Saeculare“ Neamț.  Timp de patru ani, magia Sărbătorilor de Iarnă a adus pe platoul Curții Domnești clipe memorabile, povești fermecate și multă lume gata să savureze serate colorate, diverse și artistice, programate după toate preferințele. Artiști cu recunoaștere națională și internațională ne-au călcat ținutul și au bucurat mii de suflete. S-a cântat, s-a dansat, s-au făcut mii de fotografii, s-au oferit daruri, s-au împodobit brazi și s-a aplaudat. Totul într-o atmosferă de poveste croită în apropierea Turnului lui Ștefan cel Mare.

„Dăruiește iubire“ este tema care a guvernat acest eveniment, iar noi ne dorim să readucem în lumina reflectoarelor cele mai frumoase momente dăruite cu drag și derulate pe scena Târgului de Crăciun.

Au fost multe, foarte multe momente de neuitat. Mulți, foarte mulți artiști care au scris povești și întâmplări memorabile pe scena Târgului. Iată cum arată în viziunea noastră TOP 3 cele mai frumoase seri din cadrul Târgului de Crăciun de la Neamț.

Locul 3: Smiley

Nu avea cum să lipsească din topul nostru. Lui i-a revenit misiunea de a deschide prima ediție a Târgului de Crăciun de la Neamț. Un moment cu o încărcătură aparte. Nu doar pentru că Smiley nu fusese la Piatra-Neamț, ca solist, niciodată, ci pentru că am descoperit cu toții un artist complet, modest și foarte apropiat publicului. Un artist care s-a bucurat ca un copil de marea de oameni venită special pentru el, la Curtea Domnească. Un artist care nu a simțit gerul iernii și a cântat peste program, din drag pentru oameni și muzică.

Da! Clar, Smiley își merită din plin un loc pe podiumul celor mai frumoase momente ale Târgului de Crăciun de la Neamț.

Locul 2: The Motans

Un loc mai sus în clasamentul nostru îi găsim pe băieții de la The Motans. Artiști moldoveni, în mare vogă pentru tânăra generație și nu numai, care au făcut de neuitat seara cu numărul trei, de anul trecut, a Târgului de Crăciun de la Neamț. Un public minunat, extrem de numeros, a fost alături de Denis Roabeș, solistul trupei, și colegii săi, în acea seară superbă, pe platoul Curții Domnești. S-a cântat fiecare vers, fiecare piesă, fanii au fost în delir. Nu a lipsit o sesiune foto cu doritorii și o atmosferă incendiară. Cam asta a lăsat amintire The Motans pentru Târgul de Crăciun de la Neamț, unde au fost primiți cu artificii.

Locul 1: Gașca Zurli

Ne-am tot gândit – la cine să meargă locul 1 în topul nostru? Vă mărturisim că nu a fost deloc dificil să luăm această decizie, deși, așa cum vă povesteam, la Neamț, în acest proiect, ne-au călcat scena inclusiv artiști internaționali, ca Faydee sau Lou Bega. Noi, însă, ne-am oprit la Gașca Zurli! Fetița Zurli, Tanti Prezentatoarea, Truli, Clopoțel sau Vrăjimăturica își merită pe deplin această primă poziție. Cu certitudine, nu a mai fost văzută atâta omenire la un eveniment la Neamț, niciodată. Atâta forfotă și veselie, atât de mulți copii fericiți, părinți și bunici la un loc. Lume cât cuprinzi cu ochii, cântec, joc și multă animație. O seară MA-GI-CĂ!

Ce bine și frumos era când nu trăiam sub frica pandemiei! Dar Crăciunul e Crăciun și are magia lui, indiferent de vremurile prin care trecem. De aceea, bucurați-vă de cei dragi și trăiți frumos! Sărbători cu sclipiri de artificii vă dorim!

Autor articol: Oana-Talida COZMA