Inside CARMEN SAECULARE

Am plecat la colindat!

Recital de colinde al elevilor Școlii Populare de Artă, la Bacău

Seria recitalurilor și concertelor dedicate sărbătorilor de iarnă oferite de elevii Școlii Populare de Artă a început încă din 10 decembrie.

În acea zi, Grupul vocal „Floare de colț”, compus din elevi ai clasei de canto tradițional, coordonați artistic de Georgiana Șerban-Axinte, a susținut un recital de colinde pentru enoriașii parohiei „Sfinții Trei Ierarhi”, din Bacău.

Evenimentul oferit de reprezentanții Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț va avut loc la biserica băcăuană „Sfinții Trei Ierarhi”.

Mănunchi de concerte dedicate sărbătorilor de iarnă

Pentru finalul anului 2023, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a pregătit un mănunchi de patru spectacole dedicate publicului din județ. Evenimentele artistice în care au fost implicate o parte a claselor Școlii Populare de Artă din Piatra-Neamț, au avut loc în sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra-Neamț.

Vineri, 15 decembrie, s-a desfășurat spectacolul „Colind prin suflet de copil”. Invitat de onoare a fost îndrăgitul interpret Marius Zgâianu, alături de clasa de dans tradițional și Ansamblul folcloric „Comorile Neamțului”, ambele coordonate de coregrafa Anda Maria Acristinei.

Sâmbătă, 16 decembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au urcat elevii clasei de dans tradițional (coordonator Laurențiu Marian) și Ansamblul „Nemțișorul”. Spectacolul propus de acești tineri artiști s-a desfășurat sub genericul „Scoli, mătușă, din pă’cel”.

Duminică, 17 decembrie, în cadrul concertului „Poveste de Crăciun”, au evoluat, alături de Grupul psaltic „Evanghelismos” (dirijor Ciprian Ceai), membrii Grupului vocal „Floare de colț”, elevii clasei de canto tradițional și profesoara lor Georgiana Șerban Axinte.

Miercuri, 20 decembrie, a avut loc spectacolul „Te așteptăm să vii, Moș Crăciun!”. Au participat clasa canto – muzică ușoară, coordonatoare prof. Paula Ghivirigă, și elevii clasei de pian coordonată de prof. Daniela Iacob. Ca invitați speciali, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor au urcat membrii Clubului de dans sportiv „Ray’s Danceˮ.

Recital de colinde al grupului „Floare de colț”

Grupul vocal „Floare de colț”, aparținând Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, însoțit de coordonatoarea artistică Georgiana Șerban Axinte, a colindat, sâmbătă, 16 decembrie, la Biserica „Sfântul Nicolae” din comuna Moldoveni, județul Neamț.

Demersul artistic al tinerilor colindători a fost susținut de Primăria comunei Moldoveni, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Protopopiatul Roman și Parohia Moldoveni 1 (preot paroh Mihai Bubă).

Colinde în sfânta zi de Crăciun

Dimineața de Crăciun a fost întâmpinată de Georgiana Șerban Axinte și membrii grupului vocal „Floare de colț” printr-un recital de colinde oferit enoriașilor parohiei „Sfântul Ioan Domnesc”, din municipiul Piatra-Neamț (preot paroh Dan Ovidiu Cojan), la finalul slujbei religioase.

Publicul prezent a apreciat cum se cuvine, răsplătind colindătorii, după tradiție, cu mere, nuci și colăcei.

Autor articol: Valentin ANDREI