Inside CARMEN SAECULARE

Bobocul nostru de-un an!

Un an!

Atât a trecut de când în sediul centrului nostru mirosea pentru prima dată a tuș proaspăt, a hârtie tipărită, a nou! În mai 2020, când toată lumea stătea închisă de frica pandemiei, când cultura fusese redusă aproape la zero, noi, o mână de oameni de la Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, ca niște tineri rebeli dar încrezători în forțele proprii, am adunat picături de optimism, de curaj și sudoare și am pus la rădăcina unui proiect ce avea să scoată de la o lună la alta câte o frunzuliță și acum să fie un adevărat boboc bine înfipt în pământ. Da, ne-am îngrijit puiul nostru ce avea să se numească simplu, vechi și totodată modern: Coolt Neamț! Ne-am comportat ca niște adevărați grădinari și zi de zi, lună de lună, ne-am crescut bobocul! Acum, spre împlinirea noastră sufletească, râde în bătaia soarelui! Are un an! E o tăiere de moț, după cea mai grea perioadă a existenței sale, când ne-am luptat să ne câștigăm prin scriitura noastră credibilitatea, atractivitatea, cititorii! Am căutat să ne facem loc printr-o lume aglomerată și pestriță a gazetăriei și vrem să credem că am reușit.

Să ne trăiești, vlăstar și să ne dai mereu bucuria de a te crește și vedea tot mai mare!

Noi, echipa redacțională, oameni care ani la rând am organizat zeci și sute de proiecte culturale, acum ne-am dedicat și scrisului. Nu ne-a fost simplu, dar a fost o șansă de a ne descoperi o pasiune de care n-am fi știut niciodată, dacă o nevoie nu ne împingea să punem o sămânță de dorință și optimism, din care s-a născut Coolt Neamț.

Bucuria noastră, a celor ce ne regăsim în colectivul de redacție, de a ne vedea numele într-o revistă apreciată în toată țara, nu e puțin lucru! Nici nu ar putea fi altfel, având în vedere că bobocul nostru a crescut într-un an cât alții în șapte. Și dacă ne dorim ceva este să vedem cum crește și atrage cititorii, precum florile albinele!

Zbuciumul nostru, de a găsi subiecte de interes, e din dorința de a aduce tot ce e frumos și captivant sub privirile cititorilor! Vă promitem că nu vă vom dezamăgi, așa cum nu am făcut-o nici cu alte proiecte ale Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“.

În calitate de manager al acestei minunate instituții, nu îmi asum rolul de redactor șef, ci pe cel de responsabil de derularea unui proiect frumos, din care să guste publicul de toate vârstele.

Mă înclin, stimate cititor, pentru că în vremuri când totul e pe fugă, îți faci timp, te oprești din goana cotidiană și ne onorezi citind revista noastră! Te rog să o faci în continuare! Și apreciază munca noastră, pusă în slujba celor interesați de a afla despre ceea ce înseamnă cultură!

Mulțumesc, echipă, pentru neoboseală! Penel ușor! Și inspirație!

Crești, copile! Curat, captivant, căutat de oamenii buni!

Autor articol:
Carmen-Elena NASTASĂ, manager