Inside CARMEN SAECULARE

Celebrând Ziua Națională

Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a celebrat Ziua Națională printr-o serie de spectacole folclorice.

Astfel, luni, 27 noiembrie, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, Grupul vocal „Floare de colț” (coordonator artistic, Georgiana Șerban Axinte), Ansamblul de cântece populare „Nemțișorul” (coordonator, Laurențiu Marian), Ansamblul Folcloric „Comorile Neamțului” (coordonator, Anda Maria Acristinei) – toate din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, au participat la spectacolul intitulat „DE ZIUA TA, ROMÂNIA!”.

Alături de reprezentanții Centrului au urcat pe scena spectacolului și Ansamblul Folcloric „Brâul Roșu”; Corul „Bucuria” (coordonator, Elena Șulea); ansamblul vocal al Asociației „Melisma” (coordonator, Maria Țifrea); trupa de dans „Royal Art Dance” (coregraf, Mihaela Teodorescu) – din cadrul Clubului de Copii „Artis”; ansamblurile „Niki” ale Comunității Elene Piatra-Neamț, „Steluțe Vesele”, „Trandafirașii” și „Margarete” ale Comunităților Rușilor Lipoveni din Piatra-Neamț și Brătești; trupa „Bee Patrol”.

Vineri, 1 Decembrie 2023, la ora prânzului, în centrul municipiului Piatra-Neamț, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” a oferit nemțenilor un amplu program de cântece și jocuri tradiționale.

O zi mai târziu, sâmbătă, 2 decembrie 2023, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a fost invitat să participe la spectacolul din municipiul Sfântu Gheorghe (Covasna), prilej de a celebra Ziua Națională prin cânt și joc popular românesc.

Evenimentul folcloric s-a intitulat „Glasul Unirii, în inima României!” și a reunit pe scena Teatrului „Tamasi Aron” artiști de seamă. Alături de grupul folcloric nemțean au fost prezenți interpretul Dinu Iancu Sălăjanu și taraful „Țara Silvaniei” din Zalău.

Autor articol: Valentin ANDREI