Inside CARMEN SAECULARE

O lună de colind pe Tărâmul Moșului

Pe 1 decembrie s-a deschis o nouă ediție a Târgului de Crăciun din Piatra-Neamț. Pentru organizarea evenimentului și-au dat mâna Primăria Municipiului Piatra-Neamț, în calitate de organizator, și partenerii Camera de Comerț și Industrie Neamț, Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” și Organizația de Management al Destinației Piatra-Neamț.

Pe platoul Curții Domnești, în cadru festiv, oficialitățile locale au aprins iluminatul festiv atât în centru, cât și în cartierele orașului Piatra-Neamț. Până pe data de 7 ianuarie, bradul de Crăciun va străjui cele 10 căsuțe cu bunătăți tradiționale și căsuța Moșului, acolo unde până la sărbătoarea Sfântă a Nașterii Domnului, Moș Nicolae și Moș Crăciun s-au întâlnit cu micuții cuminți din întregul județ.

Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț a invitat artiști talentați din cadrul cluburilor de canto din județ și ansambluri folclorice care au bucurat publicul, în fiecare final de săptămână, cu obiceiuri, colinde, cântece și momente specifice sărbătorilor de iarnă.

După discursurile de deschidere ale oficialităților, în Târgul Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului au răsunat de colindele micuților din cadrul Ansamblului vocal ,,Nemțișorul”, coordonat de prof. Laurențiu Marian.

Grupul are în prezent în componența sa peste 80 de membri, toți elevi ai Școlii Populare de Artă din Piatra-Neamț.

În program au urmat colegii noștri, de la Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte”, al Centrului pentru Cultură, una dintre cele mai vechi și mai prestigioase formații artistice din România, care se bucură de popularitate datorită originalității și respectului pentru tradițiile românești autentice.

Programul s-a desfășurat sub atenta pregătire a coordonatoarei Dedilia Popovici.

Autor articol: Oana -Talida COZMA