Inside CARMEN SAECULARE

Concert de Florii

În cadrul proiectului Armonii pascale de anul acesta, elevii clasei de canto tradițional din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț au oferit publicului iubitor de frumos concertul dedicat sărbătorii Floriilor.

Astfel, duminică, 9 aprilie 2023, la sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, au evoluat grupurile vocale „Sânzienele” și „Floare de colț”, coordonate de profesoara Georgiana Șerban Axinte. Și-au dat concursul interpretul Ionuț Popa și grupul psaltic „Evanghelismos”, dirijor – Ciprian Ceai.

LANSARE VIDEOCLIP „MARIE, SFÂNTĂ FECIOARĂ”

În sfânta zi a Floriilor, duminică, 9 aprilie, membrii grupului „Floare de colț”, ansamblu vocal păstorit de îndrăgita interpretă a folclorului nemțean Georgiana Șerban Axinte, a pregătit o nouă surpriză muzicală, pe care a dăruit-o, cu inima deschisă, tuturor iubitorilor muzicii tradiționale.

Astfel, elevii Clasei de canto de la Școala Populară de Artă Piatra-Neamț, din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, alături de magistra lor, au realizat o nouă înregistrare, priceasna intitulată „Marie, Sfântă Fecioară”, clip filmat la Biserica „Cuvioasa Paraschiva” din Piatra-Neamț, cu sprijinul părintelui Constantin Munteanu.

„ȘEZĂTOARE – CU NICĂ, PE BISTRIȚA, ÎN JOS”

Duminică, 9 aprilie 2023, la Căminul cultural din comuna Borca, a avut loc un eveniment cultural aparte. În organizarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și a Liceului „Mihail Sadoveanu” Borca, s-a desfășurat spectacolul intitulat „Șezătoare – Cu Nică, pe Bistrița, în jos”, în care au evoluat elevii Școlii Gimnaziale „Aurel Dumitrașcu” și ai Liceului „Mihail Sadoveanu”. Invitați de onoare au fost membrii Ansamblului de cântece populare „Nemțișorul”, coordonat de îndrăgitul interpret al folclorului nemțean Laurențiu Marian.

RECITAL PASCAL DE PRICESNE

În cadrul amplului proiect Armonii pascale, elevii clasei de canto tradițional din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț au pregătit un recital de pricesne dedicat sărbătorii Pascale.

Astfel, duminică, 16 aprilie 2023, la Biserica „Sfântul Ioan Domnesc” din Piatra-Neamț, au evoluat grupurile vocale „Sânzienele” și „Floare de colț”, coordonate de profesoara Georgiana Șerban Axinte. Și-a dat concursul interpretul Gabriel Diaconu.

Grupaj realizat de Valentin ANDREI