Inside CARMEN SAECULARE

„Da, pentru viață“

Datorită implicării grupurilor vocale „Floare de colţ“ şi „Sânzienele“, din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, sub sloganul „Da, pentru viață“, în luna decembrie a anului trecut s-a desfășurat un nou act artistic, deosebit, la Institutului Clinic „Fundeni“ din București.

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ Neamţ, în parteneriat cu Asociaţia Transplantaţilor de Ficat din România „LIVERTRANS“, a prezentat un program de colinde în preajma Sărbătorii Naşterii Domnului Iisus Hristos. Momentul artistic a fost susținut cu participarea grupurilor vocale „Floare de colţ“ şi „Sânzienele“, ambele coordonate de Georgiana Şerban Axinte, profesor de canto tradiţional la Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ.

Evenimentul a avut loc la inițiativa Georgianei Șerban Axinte, colega noastră, care în trecut a beneficiat de atenția şi îngrijirea medicală a personalului din Institutul Clinic „Fundeni“, în calitate de pacientă transplantată hepatic.

„Este un gest de respect şi recunoştinţă din partea noastră, a beneficiarilor de transplant. Mi-am dorit ca pe lângă cadrele medicale, să participe la acest recital şi pacienţii spitalului, precum şi membrii Asociaţiei Transplantaţilor de Ficat din România „LIVERTRANS»“, a povestit Georgiana Șerban Axinte.

Grupul de colindători a adus bucurie pacienților, susținând două programe, afară, în fața a două secții importante din Cadrul Institutului Clinic ,,Fundeni“ – Gastroenterologie și Chirurgie. Cel de-al treilea program a fost prezentat chiar pe Secția de Chirurgie, cu acordul prof. dr. Irinel Popescu, având gazde cadre medicale din spital.

Colindele nemțene au răsunat la Fundeni pe 20 decembrie și au umplut de emoție inimile pacienților, medicilor și asistentelor de emoție și iubire.

Autor articol: Oana-Talida COZMA

www.cooltneamt.ro