Inside CARMEN SAECULARE

Decembrie „gânditorul“

Această ultimă lună a anului este un moment prețios de evaluare și închidere a unui ciclu, pentru a începe altul. Pentru a putea renaște în planuri, în idei, în optimism! 

Ce trebuie să lași să moară în tine, ca să renaști într-o versiune mai bună a ta? 

Ce ai învățat din timpul ce-a trecut? Ce trebuia să lași în spate, pentru a nu fi trecut prin experiențe neplăcute?  Și ce te-a făcut fericit anul acesta? Ce moment ți-a provocat durere în 2022?

Câte întrebări… Se apropie clipele pentru analiză. E decembrie „gânditorul“!

Să privim cu drag toate situațiile trăite în 365 de zile de-ale lui 2022. Este important să privim înapoi și să simțim recunoștință pentru experiențele trăite și lecțiile învățate. Recunoștința este una dintre cele mai mari virtuți.

Viața este rezultatul atitudinilor și alegerilor noastre și dacă ne dorim o altă realitate, este necesar să transformăm ceea ce ne limitează creșterea și creează obstacole. Când nu suntem mulțumiți, trebuie făcută o schimbare de traseu. 

Schimbările importante nu au loc peste noapte, dar când suntem dispuși să ne autoevaluăm cu sinceritate și obiectiv, un prim pas este deja făcut spre o existență mai sănătoasă. În acest proces, este esențial să recunoaștem că privirea în urmă deschide posibilitatea de creștere și învățare. 

Important este să nu ne amintim doar lucrurile rele care s-au întâmplat sau obiectivele pe care nu le-am atins. Contează să ne recunoaștem succesele și să apreciem lucrurile mărunte și pașii mici care au făcut diferența. Să profităm de această evaluare și să ne facem planuri și obiective pentru viitor, acesta este un mod motivant de a realiza ceea ce ne dorim!

Un sfat simplu pe care îl împărtășesc cu voi este puterea acțiunii. Fiecare transformare are nevoie de o acțiune. Analizează ce vrei pentru anul viitor și acționează. Dacă nu te trezești plin de energie și fericit să-ți începi ziua, ieși din hibernare. Fă o schimbare! Necunoscutul este înfricoșător. Ne place să ne simțim în siguranță și să stăm confortabil. Frica face parte din noi și va fi mereu acolo, dar ai de ales între frică și acțiune. Fă doar primul pas și experimentează unde te duce. Nu aștepta condiții mai bune sau momentul perfect, pentru că nu există! Ceea ce există este astăzi.

Bucura-te de timpul tău. Fă-l să merite. Investește în tine. Investește în visele tale și dedică-te până când acestea devin realitate. Ești capabil de orice, amintește-ți mereu asta! Curaj! Se apropie sfârșitul unui nou an. Pentru cel ce va veni, exiști și trebuie să îi dai rost! Și următorilor! Dacă vrei cu adevărat, poți! Și vrei!

Autor articol:
Carmen-Elena NASTASĂ, manager