Practic

Două mâini dibace – COȘULEȚ DECORATIV PENTRU OUĂ DE PAȘTE

Ce pot face două mâini dibace? Pot face lucruri minunate cu ajutorul unor produse ieftine sau care au devenit inutile. Sub sloganul „nimic nu se pierde, totul se transformă“, de această dată le propunem celor mici să realizeze un coșuleț decorativ pentru ouă de Paște. Este o metodă relaxantă, distractivă, de petrecere de către copii a timpului liber. Sau, de ce nu, o bucurie pentru părinții care își doresc o activitate alături de juniorii familiei.


Iată materialele necesare:

– un cofraj gol pentru 10 ouă
– câteva coli de hârtie creponată, diverse nuanțe de verde
– câte o coală de hârtie colorată (roșu, verde, albastru sau oricare altă culoare)
– bețișoare pentru frigărui
– fire textile colorate
– acuarele
– un penson
– pistol de lipit
– o foarfecă

Tăiem cofrajul în două, urmând să utilizăm partea în care sunt așezate ouăle în mod curent. Colorăm cu galben cofrajul cu ajutorul unui penson și a acuarelelor. Între timp, pregătim hârtia creponată și o franjurăm, dându-i un aspect de iarbă. Apoi, este fixată pe cofraj, utilizându-se pistolul de lipit. Firele textile de culoare galbenă sau verde sunt tăiate pentru a fi așezate în locașul pentru ouă. Acestea sunt lipite pentru a nu se împrăștia.

Decupăm din hârtia colorată forme de flori, din toate culorile alese, le lipim între ele, apoi le fixăm pe bețișoare. La final, le ancorăm cu lipici în cofraj.   

În ultima etapă de lucru, adăugăm o fundiță dintr-un fir decorativ, la baza cofrajului.

Gata! Iată ce pot face, două mâini dibace!

Sărbători luminoase, tuturor!

Autor articol: Carmen-Elena NASTASĂ
Foto: Octavian Popa