Inside CARMEN SAECULARE

MĂȘTI! MULTE MĂȘTI!!! LA CE FOLOS???…

În aceste timpuri în care imaginea este atât de importantă, multă lume alege cele mai bune fotografii și cele mai fericite povești cu ceea ce este bun despre propria persoană, pe care să le împărtășească cu prietenii virtuali. Puțini sunt cei care își permit să-și trăiască realitatea în conformitate cu ceea ce simt cu adevărat. Nu spun că ar trebui să împărtășim frustrările, dezamăgirile, spun că nu e tocmai bine să ascundem sentimentele reale din sufletele noastre, astfel încât să le putem arăta altora că suntem bine, cât timp realitatea este alta.

Te-ai trezit trist, ai încheiat o relație, s-a întâmplat ceva rău? Permite-ți să trăiești acest sentiment. Da, trăiește-l, experimentează, pentru a reuși să faci o schimbare. De ce? Deoarece face parte din condiția noastră de ființă umană, face parte din viață, face parte din ceea ce trebuie să trecem. Suprimarea a ceea ce simțim, pe lângă faptul că ne rănește, poate deveni o boală.

Este important să respectăm ce simțim, chiar dacă e frustrant, dar să conștientizăm că va trece. E o dovadă de respect față de propria persoană. Când nu ne permitem să ne trăim sentimentele, șansele ca acestea să rămână puternice în interiorul nostru sunt mai mari și, de multe ori, nu punem capăt unei situații doar pentru că vrem să ignorăm ceea ce simțim.

Tristețea, furia, dezgustul, bucuria, teama, surpriza sunt emoții de bază. Cu toții le avem și le simțim. Este rău să simți? NU! Dimpotrivă, rău este să pretinzi că nu s-a întâmplat nimic și să vrei mereu să te arăți într-o stare de fericire pentru ceilalți.

Dragilor, nu vă ascundeți în spatele fotografiilor zâmbitoare, a vacanțelor la modă, a unei lumi incredibil de frumoase, de care de fapt nu aveți parte. Acceptați lumea reală, experiențele proprii, sentimentele și trăiți fiecare clipă! Vă vine a plânge? Plângeți! Vreți să urlați de furie? Urlați! 

Trebuie să fim de acord cu sentimentele noastre pentru a continua să funcționăm corect pentru noi înșine! Nu trebuie să ne acoperim chipurile cu măști și să ne prefacem că trăim vieți perfecte, doar pentru a le arăta altora. La urma urmei, cine se va ocupa de fiecare suflet în viața reală?! Doar tu, cel care citești aceste rânduri!

Trăiește-ți sentimentele,
vindecă-te și mergi mai departe!

Carmen-Elena NASTASĂ