Practic

Două mâini dibace – RECONDIȚIONARE MOBILIER

Ce pot face două mâini dibace?

V-am prezentat pe parcursul celor 11 numere Coolt Neamț, și nu ne lăsăm mai prejos, nici de această dată, o serie de activități practice pe care le puteți realiza rapid și ușor. Cu un strop de inspirație, îndemânare și un buget redus, iată cum puteți crea o imagine nouă a obiectelor vechi, de acasă sau de la birou.

Sub genericul „nimic nu se aruncă, totul se transformă“, recondiționăm un birou uzat, gata să aibă o față nouă.

Cu ce am lucrat?

– un birou vechi
– un aparat de șlefuit lemnul
– vopsea mată pentru lemn (culoarea dorită)
– un trafalet mic
– bandă de hârtie pentru mascarea vopselei
– foarfece

Am curățat și am executat mici reparații pe biroul utilizat, după care a urmat operațiunea de șlefuire, cu ajutorul unui șlefuitor rotativ, electric. Astfel, munca a decurs rapid și uniform. Dacă nu aveți un aparat de șlefuit la îndemână, nu vă faceți griji, cu un pic mai multă implicare, munca poate fi efectuată și cu hârtie abrazivă, specială pentru lemn. După această etapă, am ales să vopsim biroul într-o nuanță de gri deschis, optând pentru o vopsea pe bază de apă, mată, pentru lemn.

La final, am adăugat decorațiuni geometrice, realizând dungi contrastante, negre, pe care le-am executat tot cu vopsea. Pentru această operațiune am utilizat benzi de hârtie pentru mascarea vopselei. Acestea au fost lipite paralel, în funcție de modelul decorativ ales, iar spațiile despărțitoare au fost vopsite cu negru. După uscare, au fost dezlipite cu grijă.

Iată ce a ieșit! Un birou cu o imagine nou nouță, gata de a fi folosit de cineva dornic să lucreze. Aveți liber la recondiționat! Puteți folosi o masă, un scaun, sau un dulap, în funcție de necesitate și ce aveți la dispoziție!

Spor și inspirație!

Autor articol: Carmen-Elena NASTASĂ
Foto: Octavian Popa