Inside CARMEN SAECULARE

În martie e sărbătorită FEMEIA!

Editorial Carmen-Elena NASTASĂ - Un simplu „Te iubesc!“ nu este de ajuns!

FEMEIA aceea puternică, FEMEIA care demonstrează zi de zi, clipă de clipă, că e esența familiei, a comunității, principiilor, evoluției!

Slavă ție, FEMEIE puternică! Ai luptat dintotdeauna pentru dreptate! Poate lupta ta nu a fost mereu dreaptă, dar ai ținut stindardul sus!

Nu cu mult timp în urmă, trăiam într-un univers dominat practic de bărbați, pentru că femeia știa că trebuie să accepte tot ce se întâmpla și decidea în jurul său. Orice se referea la dreptul femeilor era de neconceput. Dreptul la vot, la divorț și la muncă, fără permisiunea bărbaților, nu făceau parte din realitatea femeilor. Cu timpul, cu toate aceste piedici, modificările discrete din mentalitate și legislație au permis unora să ajungă pe poziții destul de importante pe piața muncii și în societate.

Femeile au reușit să facă mici realizări, care au reprezentat foarte mult pentru libertatea și evoluția profesională. A fost nevoie de ani de luptă și perseverență pentru a ajunge la nivelul de astăzi și în ciuda faptului că suntem evoluate, puternice, trebuie să luptăm din greu pentru a beneficia de aceleași privilegii ca bărbații.

A avea femei la putere înseamnă a plăti o datorie istorică pentru a progresa. Prezența feminină în poziții importante în societate trebuie susținută încă din copilărie și explicată atât fetițelor, cât și băieților. De mici, trebuie să înțelegem că putem fi orice ne dorim, iar asta începe cu propriul exemplu. Mamele și bunicile noastre nu au știut întotdeauna să ne învețe importanța libertății și a individualității, dar cu referințe feminine și femei la putere, vom crește cu certitudinea că putem fi ceea ce ne dorim.

Este de netăgăduit că femeile lider au abilități și competențe care le susțin performanța înaltă în poziții de putere: disponibilitatea de a-și asuma riscuri și responsabilități, optimism, ușurința de negociere, empatie, auto-disciplină, organizare etc. Nu e simplu de rezistat continuu unei competiții acerbe, declarate sau nedeclarate, pe piața „liderilor“, pentru ca lucrurile să meargă foarte bine și să nu se facă rabat de la calitate!

Egalitatea între sexe e doar o sintagmă! Vremea orgoliilor masculine a trecut!
Omagiem FEMEIA puternică! La mulți ani!
FEMEIE, arată ce poți și înțelege că ești esența vieții și a lumii!
Punct! Slavă FEMEII!!!

Autor articol:
Carmen-Elena NASTASĂ, manager