Neamțul în imagini

Iulie în Humulești

În călătoriile noastre prin Neamț, ne oprim de această dată pe un tărâm cu adevărat de poveste, redat cu iscusință în scrierile lui Creangă. Așadar, descoperim Humuleștiul și farmecul lui, cu Ozana cea frumos curgătoare, cu frânturi din „Aminiri din copilărie“, bojdeuca lui Nică, cireșele de iulie și pitorescul satului de altădată, într-o retrospectivă fotografică de excepție. Imaginile au fost surprinse și alese cu atenție de humuleșteanca Ionela Lungu, cea care, pasionată de fotografie și de viața satului nemțean, relevă momente unice de pe ulițele rurale, în plină vară.    

Frumusețea locului, încărcătura istorică, precum și minunățiile zonei sunt redate fabulos în fotografiile realizate profesionist de colega noastră, iubitoare pătimașă a Humuleștiului de astăzi și de ieri.

,,Stau câteodată şi-mi aduc aminte ce vremi şi ce oameni mai erau în părţile noastre, pe când începusem şi eu, drăgăliţă-Doamne, a mă rădica băieţaş la casa părinţilor mei, în satul Humuleşli, din târg drept peste apa Neamţului; un sat mare şi vesel, împărţit în trei părţi care se ţin tot de una: Vatra Satului, Delenii şi Bejenii…“, spunea Creangă, despre satul lui natal.

Autor articol: Oana-Talida COZMA
Foto: Ionela LUNGU