Inside CARMEN SAECULARE

La început de drum – Cultura, un domeniu care ne hrănește sufletele

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, consideră că pentru dezvoltarea unui județ nu este nevoie doar de infrastructură rutieră și economie, ci și de proiecte culturale, pentru sufletul locuitorilor

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, salută cu deosebită bucurie apariția pe piață a noii reviste „Coolt Neamț“, a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“. „Am aflat cu mare bucurie despre apariția revistei, ce va vedea lumina tiparului la editura proprie a Centrului pentru Cultură și Arte «Carmen Saeculare». Este un proiect minunat, care va face posibilă aducerea sub privirile cititorilor a informațiilor despre ceea ce înseamnă activitatea acestei instituții aflate în subordinea Consiliului Județean, despre datinile și folclorul românesc, despre importanța și tradițiile sărbătorilor de peste ani și, nu în ultimul rând, interviuri și informații obținute de la personalități importante ale vremurilor actuale. 

Succes colectivului redacțional, la cât mai mulți cititori și o îndelungată apariție!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Consiliul Județean susține toate proiectele culturale, în folosul cetățenilor

Dintre multele proiecte pe care legislativul nemțean le susține, unele sunt din domeniul culturii și se derulează prin intermediul instituțiilor aflate în subordine – Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, Complexul Muzeal Național Neamț, Biblioteca Județeană „GT Kirileanu“ și Teatrul Tineretului.

„Activitatea Centrului pentru Cultură și Arte «Carmen Saeculare» este amplă și apreciez tot ceea ce face această instituție, având în vedere că pe parcursul întregului an oferă publicului nenumărate proiecte, gândite pentru toate gusturile și vârstele. Am fost, sunt și voi rămâne alături de instituțiile de cultură, pentru că ele au un public numeros, dornic de activități deosebite. Tocmai de aceea Consiliul Județean Neamț este finanțator al tuturor proiectelor pe care le derulează și asigurăm și unele dintre investițiile necesare bunei activități a centrului. Consider că doar așa frumusețea județului nostru este pe deplin pusă în valoare! Prin proiecte care atrag turiștii, care scot în evidență tradițiile, dansurile și muzica zonei, prin festivaluri care se derulează de zeci de ani și care au un public fidel!“, a mai declarat președintele Ionel Arsene.

Deși ultimele luni au afectat semnificativ activitatea tuturor instituțiilor publice, angajații Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ au identificat un nou mod de lucru, ținând legătura cu publicul interesat de proiectele instituției prin intermediul on-line-ului.