Tradiții

Leacuri pentru sănătate – Remedii naturale pentru ULCER DUODENAL

Remedii naturale pentru ULCER DUODENAL

Ritmul diurn al vieții noastre, fumatul, stresul, mâncarea picantă și în grabă, sunt unii dintre factorii care afectează mucoasa gastrică și mucoasa duodenală, aceasta fiind o leziune cronică. În înțelepciunea populară (arhaică), există tratamente și pentru alinarea acestui disconfort resimțit, de cele mai multe ori, în perioadele mai tensionate.  

TINCTURI: Obligeană, salvie, sunătoare, gălbenele, coada calului, merişor, busuioc, roiniţă, păpădie, coada şoricelului, urzică, muşeţel, lemn-dulce, silur, ghinţură, smochin.
Se amestecă toate şi se iau 2 linguri pe zi, timp de 3 luni.

Năpraznic, sunătoare, cătină, salvie.
Câte o capsulă din fiecare, pe zi, timp de 3 luni.

CEAI: Ceai gastric, sunătoare, turiță, coada calului, sovârf, creţuşcă, urzică, tătăneasă, iarbă-mare.
Se face infuzie de 15 minute din 9 litri de apă cu 9 linguriţe de plantă. Se beau 2 litri pe zi, timp de 3 luni.

DECOCT: 1 kg de miere, 500 gr. ţuică 40°, 120 gr. floare de sunătoare, 250 gr. suc de morcovi,100 gr lumânărică, 5 lămâi.
Se pun la macerat timp de 9 zile, apoi se iau înainte de masă, câte 2 linguri, timp de 6 luni.

PREPARAT: 1 kg miere, 100 gr. polen, 500 gr. lămâie, 100 gr. leuştean, 200 gr. morcov, 200 gr. tătăneasă, 200 gr. pătrunjel.
Se dau prin maşina de carne/mixer, se amestecă şi se lasă 6 zile la macerat. Se iau apoi, de trei ori pe zi, câte 2 linguri, timp de 3 luni.

Documentare realizată de
Daniela BÎNDILĂ