Neamțul în imagini

MUNTELE CEAHLĂU

În incursiunea noastră pe meleaguri nemțene, în luna august, am ales să poposim pe muntele sfânt, Ceahlăul. Sărbătorit an de an, pe 6 august, odată cu Schimbarea la Față, și anul acesta, Muntele Ceahlău a atras mii de turiști pentru a se bucura de frumusețea lui.    

Ceahlăul este un munte plin de sacralitate, denumit și Olimpul Moldovei, purtător de istorie precreştină. Se zicea că Zamolxe, zeul dacilor ar fi sălăşluit pe acest munte. Considerat  unic în spaţiul românesc, datorită faptului că are atât hram, cât  şi sărbătoare, muntele Ceahlău abundă în nenumărate legende şi poveşti. Anual, circa 30.000 de turiști ajung să vadă Ceahlăul și să experimenteze drumețiile montane.

Nu întâmplător, am ales, ca în acest număr al revistei CoolT Neamț, să vizionăm împreună cele mai frumoase fotografii imortalizate cu muntele Ceahlăul. Toate aceste peisaje minuntate au fost surprinse de către fotografii pasionați ai echipei Foto Club Neamț, în cadrul bine-cunoscutului proiect 6.30. Duminica dimineața, vremea când soarele răsare falnic pe cer.