Practic

Două mâini dibace: CUM SĂ REALIZAȚI ACASĂ, O IE PENTRU COPII

Rubrica ,,Două mâini dibace” vă prezintă în acest număr al revistei CoolT Neamț cum să realizați acasă, o ie pentru copii. Iată cum puteți să confecționați ușor, în câțiva pași rapizi, o ie pentru fetița sau băiețelul vostru.

Cu un pic de iscusință, îndemânare și implicare, uite, ce pot face două mâini dibace.

Ce avem nevoie?

Un metru liniar de pânză topită, lat de 1,50 cm, ață albă, un centimetru, un foarfec bun și ață colorată pentru brodat.

Etape de lucru

Primul pas, spălăm materialul astfel încât să nu intre la apă după ce este realizat produsul finit. După aceea, nu uitați să luați măsurile corecte privind lățimea spatelui, mâsurându-se din umăr în umăr, lungimea brațului pornind din umăr, iar apoi, lungimea dorită la ie.

Croit și cusut 

Se croiește materialul în patru părți egale de 50 pe 50 cm. Recomandarea noastră este să tiviți materialul, pentru a nu se destrămă în timp ce este brodat. Broderia poate fi realizată manual sau la mașină, în funcție de abilitățile și posibilitățile pe care le aveți la îndemână. Modelele alese pot fi variate, după preferințele fiecăruia. Noi am ales atât pentru modelul de ie de fetițe, cât și pentru băiețel, motive simple, florale, realizate în cusături tip cruciuliță.  

După ce materialul este brodat, acesta va fi cusut pentru îmbinarea părților, respectiv  mânecile cu fața și spatele. Modelul realizat pentru fetițe este încrețit la baza gâtului, în timp ce modelul de ie pentru băiețel este prevăzut cu tăietură simplă pe decolteu.

După realizarea produsului finit, se calcă cu grijă la temperatura adecvată, și ia noastră este gata. 

Poartă ie cu mândrie!   

Autor articol: Carmen-Elena NASTASĂ
Foto: Octavian Popa