Neamțul în imagini

OAMENI

Rubrica Neamțul fotogenic redă în cele mai spectaculoase imagini, locuri, oameni sau obiceiuri din județul nostru. Fotografiile sunt realizate de membrii Asociației Foto Club Neamț, pasionați de frumos, care imortalizează cele mai interesante momente, în drumețiile lor în județ. Cele mai multe fotografii sunt realizate în proiectul 6.30, care se ține duminca dimineața la 6.30, indiferent de anotimp, sau în cadrul taberei de fotografie organizată anual.

Astăzi, redăm fotografii sub titulatura -Oameni-, care dezvăluie chipuri expresive, frumoase, cu preocupări multiple din lumea satului nemțean. Țăranul român a constituit de-a lungul timpului, o adevărată inspirație pentru literatură, cinematografie, lumea muzicală, artă plastică, arta tradițională și bineînțeles, pentru fotografie.

Am selectat astfel, câteva chipuri autentice, cu țărani nemțeni, fotografiate la  Bârnadu, Pângărați sau la Vînători. Imaginile prezintă portrete de oameni, în diverse ipostaze de lucru, de relaxare sau de liniște interioară.

Vă invităm așadar, să descoperiți în ochii personajelor noastre, viețile tăranilor români, neaoși, cu bucuriile și tristețile lor!