Inside CARMEN SAECULARE

Premianții Concursului „NICOLAE MILORD” 2024

La finalul lunii lui Mărțișor a avut loc procesul de jurizare pentru desemnarea premiilor ediţiei a opta a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord”. Proiectul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ îşi propune promovarea şi afirmarea creaţiilor elevilor şcolilor de arte din ţară, precum şi o mai bună cunoaştere a creaţiei pictorului pietrean Nicolae Milord, de la a cărui naștere se vor împlini, pe 11 noiembrie, 115 ani. Competiția s-a desfăşurat, ca și la edițiile precedente, pe două secţiuni – grafică şi pictură.

În concurs au intrat artişti plastici amatori reprezentând şcoli de artă din întreaga ţară: Botoşani, Brăila, Bucureşti, Craiova, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Satu Mare, Suceava, Târgovişte, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Tulcea şi Piatra-Neamţ.

Juriul a fost compus din Emil Nicolae (critic de artă), Ştefan Potop (artist plastic, președinte al filialei Neamț a U.A.P.), Adriana Stanciu (artist plastic).

Festivitatea de premiere, organizată în parteneriat cu Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț, a avut loc pe 2 aprilie 2024, ora 13:00, la Sala Cupola, odată cu vernisarea expoziţiei rezultată în urma concursului.

Menționând faptul că Marele Premiu nu a fost acordat la această ediție, vă prezentăm în cele ce urmează premianții:

Secțiunea pictură:

Premiul I
IOANA LIGA (Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu” Brăila)

Premiul II
DARIA IVAȘCU (Şcoala de Arte „ Octav Enigărescu ” Târgovişte)
ALEXANDRA ȚIBU (Școala Populară de Artă „Ion Irimescu” Suceava)

Premiul III
DANIELA AIORDĂCHIOAIE (Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați)

Sectiunea grafică:

Premiul I
ADRIANA BARTHA (Şcoala Populară de Arte Târgu Mureș)

Premiul II
ANDREEA TĂTARU (Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galați)

Premiul III
MIHAELA COSMA (Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamț)

Autor articol: Valentin ANDREI