Inside CARMEN SAECULARE

Recitaluri camerale în Stagiunea muzicală

Pe 31 mai 2023, la Sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamţ, publicul pietrean a putut audia recitalul oferit de pianistul Daniel Rudichi și invitata sa, violonista Medeea Gireadă. Programul muzical – lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Franz Schubert, Claude Debussy și Constantin Silvestri – a fost unul unanim apreciat.

***

„Vocal Nordic Intermezzos – Grieg, Eenescu and Friends” – eveniment muzical aparte

Pe 19 mai, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” a oferit nemțenilor un eveniment aparte: Recitalul „Vocal Nordic Intermezzos – Grieg, Enescu and Friends”, conceput artistic de DAC Music Performance, companie norvegiană cu sediul la Oslo, în parteneriat cu Asociația Industrii Creative și Ateneul Național din Iași, în cadrul rezidențelor artistice ca inițiative bilaterale în programul RO-Cultura 2014-2021.

Programul a inclus un recital oratoric cu selecții din opere literare de Mihai Eminescu și Henrik Ibsen, intercalate cu lucrări muzicale de George Enescu, Constantin Silvestri, Edvard Grieg și Eyvind Alnæs. 

Un scurt tribut artistic a fost adus patrimoniului cultural al Ucrainei, prin interpretarea a două opus-uri aparținând „părinților” muzicii clasice ucrainene, Mykhailo Verykivsky și Mykola Lysenko.

Protagoniștii acestui eveniment aflat la granița dintre muzică și teatru au fost actrița Cezara Fantu, soprana Olena Androsiuk, alături de pianistul Dragoș Cantea și încă un invitat surpriză, din Coreea de Sud.

Evenimentul a fost organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi Academia Naţională de Muzică „Gheorghe Dima” Cuj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ.

Autor articol: Valentin ANDREI