Inside CARMEN SAECULARE

STRATEGII CULTURALE – TÂRGUL DE CRĂCIUN, ediția cu numărul V

Povestea Crăciunului la Neamț a început să se scrie începând cu 2016, când a fost inaugurată prima ediție a unui proiect ce avea să devină tradiție și cel mai important eveniment anual al județului. Târgul de Crăciun de la Neamț a deschis porțile unei lumi de poveste, în care ne trăim amintirile, an de an, împreună, savurând tradiționalul vin fiert cu scorțișoară pe acordurile date de artiști și colindători. 

Magia Sărbătorilor de Iarnă este redată de mii și mii de oameni veniți cu drag într-un cadru fermecător pregătit, cu pricepere, pe platoul Curții Domnești.

„Dăruiește iubire de Crăciun!“ a fost tema care a deschis proiectul de suflet al președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, inițiatorul Târgului de la Neamț. Iubirea și generozitatea au continuat să fie piloni de bază și la următoarele ediții ale evenimentului.  Acțiunile caritabile, programele destinate copiilor instituționalizați în centrele de plasament nemțene, micile bucurii și surprizele inedite au închegat frumos și trainic povestea Crăciunului de la Neamț. Neprețuita poveste este întregită de plăcerea de a degusta din savuroasele preparate tradiționale, concertele cu artiști locali, naționali și chiar vedete internaționale, copiii care trăiesc fericirea pe patinoar, mii de luminițe colorate, tradiționalul brad de Crăciun și multă bucurie în suflete.

Ajuns la ediția cu numărul V, după pauza din cauza restricțiilor pandemice din anul precedent, Târgul de Crăciun este reluat în 2021 în speranța de a readuce spiritul libertății și al sărbătorilor de altă dată.

,,Pe 17 decembrie, Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte «Carmen Saeculare», în parteneriat cu administrația locală și Camera de Comerț și Industrie Neamț, va deschide a V-a ediție a Târgului de Crăciun la Neamț, eveniment care a devenit o tradiție în județ, fiind așteptat atât de către locuitori, cât și de turiștii care aleg să vină în zona noastră pentru a se bucura de momente deosebite în preajma Crăciunului și Anului Nou.

Începând cu 17 decembrie și până pe 2 ianuarie 2022 îi așteptăm pe toți cei dornici de a se bucura de atmosfera de Crăciun, de colinde ce vor răsuna pe tot Platoul Curții Domnești, de mâncare tradițională care se va găsi în căsuțele de la târg și nu în ultimul rând de spectacole ce vor fi susținute de ansambluri și tinere talente locale, care vor ura și colinda publicul! Nu va lipsi nici Căsuța lui Moș Crăciun, care îi va aștepta pe copii pentru a participa la diverse ateliere de creație, sub îndrumarea unor specialiști! 

Mă număr printre cei care așteaptă deschiderea târgului, pentru că iubesc frumusețea și farmecul Sărbătorilor de Iarnă, cu obiceiurile specifice, îmi place să ascult colinde și să admir brazi împodobiți! 

Acum aștept să văd chipuri fericite, care se vor plimba în zona Curții Domnești, prin zona mirifică a Târgului de Crăciun la Neamț, și fețe zglobii de copii ce se vor distra pe patinoar!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

Vă așteptăm, așadar, să vă bucurați sufletele la Târgul de Crăciun de la Neamț, un cadru de sărbătoare, care aduce culoare și zâmbete pentru fiecare. 


Autor articol: Oana-Talida Cozma
Foto: Octavian POPA