Inside CARMEN SAECULARE

Continuăm seria evenimentelor „Folclorul ne aduce împreună“

Evenimentele denumite generic „Folclorul ne aduce împreună“ continuă. La începutul lunii decembrie, pe data de 3, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, o nouă manifestare artistică s-a desfășurat cu succes pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț.

Inițiat de Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, o mare susținătoare și iubitoare de tradiție și cânt popular, proiectul se bucură de apreciere, aducând zâmbete și bucurii copiilor și adulților din centrele școlare de educație incluzivă și din centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

În programul activităților de pe 3 decembrie au evoluat copii și tineri talentați din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Păstrăveni, de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Roman, dar și cunoscuți interpreți de muzică populară.

După ce au lucrat în cadrul unor ateliere muzicale, au cântat alături de cei mai talentați beneficiari Fetele de la Botoșani, Grigore Gherman, Nicu Mâță, Paul Ananie și Gabriel Dumitru. De asemenea, programul a fost împănat cu dansuri folclorice realizate cu copiii din 4 centre școlare de educație incluzivă din județ. Închiderea a aparținut trupei de teatru muzical „DaBaDa și NuBaNU“, cu spectacolul „Școala de scamatorie“, un show colorat, educativ, dedicat celor mici.

„Momente de maximă încărcătură emoțională am trăit și adevărate lecții de viață am primit pe 3 decembrie, la Teatrul Tineretului Piatra-Neamt!

Beneficiarii proiectului «Folclorul ne aduce împreună» au strălucit pe scena spectacolului organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Vreau să felicit din suflet beneficiarii pentru modul impecabil în care au evoluat și să le mulțumesc pentru toată munca depusă în această perioadă. Mulțumirile mele se îndreaptă și către colegii din instituțiile de cultură din județ, către doamnele director și instructorii centrelor școlare de educație incluzivă, către instructorii și doamnele director ale centrelor de reabilitare pentru adulți, către doamnele director ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, către Anda Maria Acristinei care a reușit să facă minuni cu acești copii și tuturor artiștilor care fac parte din acest proiect.

Sunt fericită că împreună am reușit să facem lucruri minunate pentru asistați și să le aducem atâta bucurie în suflet!“, a declarat Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Organizat cu finanțarea Consiliului Județean și sprijinul partenerilor Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“, Complexul Muzeal Național Neamț, Teatrul Tineretului Piatra-Neamț și DGASPC Neamț, proiectul continuă pe parcursul întregii luni decembrie.

„Folclorul ne aduce împreună“ promovează tradițiile, cântecul popular și  obiceiurile din Neamț, precum și din alte zone din țară. În cadrul manifestării s-au organizat diverse ateliere meșteșugărești, workshop-uri folclorice, lansări de carte sau spectacole de teatru educative. Activitățile sunt destinate în exclusivitate beneficiarilor cu nevoi speciale.


Autor articol: Oana-Talida Cozma
Foto: Octavian POPA