Inside CARMEN SAECULARE

Un simplu „Te iubesc!“ nu este de ajuns!

A spune „te iubesc“ este ușor și toată lumea știe să o spună, dar trebuie să știi să și arăți iubirea! Cei care iubesc dovedesc asta și fără să își dea silința. Banalizarea dragostei este o problemă majoră în societatea de astăzi. Îi vedem pe mulți spunând că iubesc, dar arătând contrariul prin atitudini egoiste și individualiste!

„Te iubesc“ poate ieși din gura unora doar să spună ce cred ei că vor să audă ceilalți! Și această intenție de a-l face pe celălalt să gândească ceva ce, de fapt, nu este adevărat, ceea ce nu simte cineva, este reflectarea unei persoane calculate și reci, care nu cunoaște iubirea, care pronunță cuvinte fără semnificație.

Sunt oameni care se iubesc atât de mult pe ei înșiși încât nu lasă loc să-i iubească pe ceilalți. Sentimentele, emoțiile și comportamentele umane variază de la o persoană la alta. Puțini au avut ocazia să cunoască și să simtă dragostea adevărată!

Din păcate, cu cât acumulăm sentimente negative despre ceilalți și despre mediul în care trăim – și asta se întâmplă zi de zi, cu atât este mai puțin loc pentru iubire.

Egoismul și egocentrismul sunt dușmani ai iubirii adevărate, pentru că devine imposibil să arătăm iubire adevărată atunci când începem să ne îngrijorăm doar pentru noi înșine!

Când ne alimentăm vanitatea și începem să trăim o viață de aparențe, începem să realizăm că a spune „Te iubesc“ poate deschide multe uși!

Dacă stai și te gândești, cu siguranță îți vei aminti pe cineva din preajma ta care spune    „știi că te iubesc“, sau „te iubesc“, ori de câte ori cineva îi face o favoare sau acționează așa cum se aștepta! Care vine mieros și spune: „Ești minunată, îți mulțumesc că faci asta pentru mine, de aceea te iubesc așa de mult“. Pronunțarea acestor cuvinte a devenit un aliat pentru cei care doresc să obțină ceva: fie că e vorba de o prietenie care  aduce beneficii, fie de o favoare, fie pentru ceva ce și-ar dori să facă o altă persoană în locul lor.
Când spunem că iubim pe cineva, trebuie să demonstrăm acea iubire prin fapte! Dar cum să faci asta? Poate e destul de simplu:  Să ne purtăm cu persoana iubită cum ne-am dori să se poarte ea cu noi! Și niciodată să nu facem ceea ce nu am vrea să ne facă!

Și încă un lucru: să fim autentici și adevărați atunci când iubim! Asta e partea cea mai grea! Dacă nu suntem fideli cu ceea ce simțim și cu persoana pe care spunem că o iubim, cu toată certitudinea din lumea asta, ceea ce simțim nu este iubire! Poate fi o pasiune, o admirație sau că ne simțim confortabil într-o situație, sau mai rău, un interes implicat, dar dragostea cu siguranță nu este!

Iubirea se manifestă prin grija față de sufletul celuilalt, prin nevoia ta de a-i face bine!

De aceea, dragostea vorbită nu e neapărat iubire adevărată, pentru că iubirea necesită fapte, fapte bune!

Așa că spune „te iubesc“ doar dacă simți cu adevărat că iubești cu adevărat! Dacă nu ești sigur, mai bine taci!

Autor articol:
Carmen-Elena NASTASĂ, manager