Inside CARMEN SAECULARE

Viața, între curaj și necuraj

În viață sunt mulți visători și puțini curajoși. Mulți preferă să rămână în visurile lor „de mâine!“ și puțini decid să înfrunte obstacole, să fie numiți nebuni pentru că luptă în a-și realiza propriile planuri.

Mulți preferă să găsească nenumărate scuze de teama de a se confrunta cu realitatea cruntă, dând vina pe alți oameni, pe lipsa de bani și timp, pe Guvern… Își petrec toată viața DORIND să facă ceva. Își petrec viața vâslind în bărcile altora, pentru a ajunge la o destinație pe care nu au ales-o ei și, cu siguranță, își vor petrece toate zilele plângându-se de șansele care nu au apărut sau le-au pierdut, de lucrurile rele care li s-au întâmplat, vinovatul fiind, de fiecare dată, altcineva decât propria persoană.

Adevărul este că dorința sperie. Este frica de „necunoscut“, frica de nou și de schimbări. Fie că știu ce se poate întâmpla sau nu, mulți oameni aleg să rămână în zona de confort. În momentul în care ies în căutarea a ceva nou, pentru că nu știu ce îi așteaptă, se blochează, se sperie și aleg să nu mai meargă înainte.

Puțini vor găsi o modalitate de a realiza ceea ce își doresc și vor identifica oportunitățile, pentru că vor fi atenți la apariția lor! Ei sunt cei hotărâți, curajoși, care știu unde vor să meargă, își FAC viața să aibă sens, chiar dacă greșesc și vor transforma toate necazurile în învățare, pentru rostul vieții lor. Vor fi conducătorii destinului lor și își vor permite să-și construiască propriul drum pe care vor păși cu încredere.

Viața nu este ușoară pentru cei care decid să-și urmeze calea, pentru că vor fi considerați nebuni, iresponsabili; vor avea de pășit pe suișuri și coborâșuri, vor cunoaște adevărații prieteni și dușmani! Pot greși dar și acest lucru e bun, pentru călirea lor!

Suntem suma experiențelor noastre, fie ele bune sau rele.

Autor articol:
Carmen-Elena NASTASĂ, manager