Practic

DOUĂ MÂINI DIBACE – Obiecte decorative realizate cu sfoară

Rubrica ,,Două mâini dibace“ din acest număr vă propune realizarea unui vas decorativ. Cu un strop de creativitate și imaginație, putem orna cu sfoară sticle vechi, borcane, recipiente din plastic, boluri sau vaze pe care nu le mai folosim.

Decorare cu sfoară este o tehnică originală, simplă, ce poate da o tușă inedită unor obiecte nesemnificative, din căminul tău.    

Necesar:

  • câțiva metri de sfoară
  • adeziv
  • un recipient din plastic de 2,5 l
  • o bucată de carton
  • foarfece

Cum lucrăm?

Tăiați recipientul din plastic în funcție de mărimea dorită pentru obiectul ce urmează să fie decorat.

Decupați o bucată de carton de lățimea recipientului, pentru a fi decorat cu ușurință cu sfoara folosită. Lipiți cartonul de jur împrejurul lui. Aplicați adezivul la baza cartonului și lipiți capătul firului, circular. Când începeți procesul de lipire, țineți capătul firului apăsat câteva secunde. Înfășurați vasul cu sfoară, cu atenție, așezând firul într-un cerc. Încercați să nu aveți niciun decalaj între fire, altfel, cartonul va fi vizibil.

După ce ați încheiat ambalarea, puteți decora fundul. Pentru aceasta, tăiați un cerc la dimensiunea fundului vasului. Puneți un fir pe un cerc și fixați-l. Dacă nu sunteți mulțumit, îl puteți picta cu vopsea acrilică sau o înfășurați cu șir subțire.

Cum să adăugați elemente decorative?

După ce ați decorat vasul cu sfoară, gândiți-vă la decorul său. Noi am ales să îl decorăm cu flori realizate în formă de melci. Aceștia pot fi făcuți cu ușurință pe carton. Simplu și de efect! Dacă doriți un model mai complex, internetul abundă în idei.

În trei pași simpli, am creat un vas decorativ din sfoară care poate da o notă tradițională și creativă încăperii dumneavoastră. Acestea pot fi utilizate cu succes pentru minunatele flori de sezon.  

Spor!

Autor articol: Carmen-Elena NASTASĂ
Foto: Octavian Popa