Practic

Două mâini dibace – Arta reciclării – cadouri sustenabile

Cu ajutorul rubricii „Două mâini dibace“, am lucrat împreună diverse decorațiuni sau am dat față nouă obiectelor vechi din casa noastră. În acest număr, vă propunem să realizăm un ornament decorativ din flori de hârtie sau din plastic, de efect, un cadou original, realizat utilizând arta reciclării.

Necesar:

Un aranjament floral care nu mai poate fi folosit;
Hârtie creponată diverse culori (roșu, alb, verde);
Sârmă – 1 metru;
Pistol de lipit sau prenadez;
Foarfece;
Panglică satinată de culoare roșie – 1 metru;
Clește.

Dacă ai primit un aranjament floral deosebit, iar florile și-au pierdut viața între timp, îți propunem ca vasul și buretele să le refolosești. Putem realiza împreună un nou ornament cu ajutorul hârtiei creponate și a florilor artificiale.

Iată ce trebuie să faci:

Utilizăm un sul întreg de hârtie creponată roșie sau albă, în funcție de preferințe, pe care-l tăiem fâșii, late de 10 centimetri. Apoi, din grosime, decupăm forma petalelor de trandafir. Tăiem sârma simplă la 15 cm, pe care lipim petalele rând pe rând, până se conturează trandafirul. Operațiunea se repetă până realizăm mai multe flori, în culorile dorite și la mărimea preferată. Din hârtia creponată verde, pe care o franjurăm, tăiem frunzele și îmbrăcăm sârma cu bandă florală, confecționând tulpina. Florile create sunt montate în burete cu ajutorul sârmei.

Pentru ca ornamentul să aibă un plus de spectaculozitate am completat cu flori artificiale, verzi, spice colorate și flori de bumbac, pe care le puteți cumpăra, la prețuri accesibile, din magazinele de artă decorativă. Dintr-un metru de panglică roșie facem o fundă pe care o fixăm cu pistolul de lipit.

În mai puțin de o oră, inspirați de creativitate, putem realiza un cadou deosebit, folosind tehnici artistice de reciclare.

Vă place ce a ieșit?

Spor și inspirație!


Autori articol: 
Carmen-Elena NASTASĂ / Oana-Talida COZMA
Foto: Octavian POPA