Neamțul în imagini

Flori de primăvară

O adevărată explozie de culoare și miresme, imagini paradisiace de natură pură, lumină, căldură și rouă, toate acestea și mult mai mult, aduc florile în viețile noastre. Nu o să vorbim despre simbolistica și efectele subtile ale florilor, însă, în cel mai simplu mod cu putință, lansăm invitația de a vă desfăta ochii în baia de culoare propusă de artistul-fotograf Cătălin Popovici.

Brândușe, brebenei, crucea voinicului, cuișor, floarea paștelui, laptele cucului, mâțișori, viorele sau zarzării roșii sunt parte din florile surprinse, în această primăvară de Cătălin, sub bătaia caldă a soarelui. De cilicin, de exemplu, ați auzit? Este un arbust de mici dimensiuni, asemănător liliacului, cu un parfum specific, puternic și foarte plăcut. Proiectul foto-floristic este unul de suflet pentru artistul de pe Valea Muntelui, care nu contenește în a-și manifesta dragostea pentru natură și creație. 

Vă propunem, așadar, o delectare cromatică în lumea florilor de primăvară, sub genericul ,,Neamțul în imagini“. Fotografiile au fost realizate în poienițele proaspăt înverzite de la poalele Ceahlăului.

 Flori, frumoase flori - Emil Isac

„Flori, frumoase flori, nevinovate flori,
Înfloriți și veștejiți de-atâtea ori, 
Flori, gingașe flori.

 În voi înfloresc dureri și fericiri,
Uitări și amintiri:
Garoafe, crini, viorele, trandafiri.

În voi crește credința și glasul vost' senin 
Adoarme pe cel ce se zbate în chin, 
Parfumul vostru: al veșniciei dulce vin. (...)“ 

Leave a Comment