Practic

NEAMȚUL ÎN BUCATE: Sărmăluțe moldovenești cu urdă în foi de viță de vie

Neamțul în bucate este o rubrică ce își dorește să aducă în atenția cititorilor diverse preparate delicioase, tradiționale din zona Moldovei și a județului. Deschidem, așadar, seria rețetelor culinare cu sărmăluțe cu urdă, o rețetă ușor de gătit, un preparat extrem de gustos și de apreciat.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru o porție mică de sărmăluțe și care sunt etapele de preparare!

Ingrediente:

  • 400 gr de urdă
  • 1 ou
  • 70 gr orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare dat prin răzătoare
  • 100 gr ulei
  • 1 legătură de la mărar
  • 1 ou crud
  • foi de viță de vie

Mod de preparare:

Etapa 1
Se curăță două cepe, care sunt tăiate mărunt, și un morcov, ce se dă prin răzătoarea mică.

Etapa 2
Ceapa tocată mărunt se pune la călit, la foc mic, cu morcovul și orezul. Apoi se amestecă bine compoziția și se adaugă sare și piper după gust. Se lasă la răcit și adăugăm urda și mărarul, după care punem oul crud și amestecăm pentru omogenizarea umpluturii.

Etapa 3
Se împachetează sărmăluțele în frunze de viță de vie și se așază într-un ceaun tapetat cu ulei, pe un pat de roșii. La final, se adaugă 100 gr de borș crud pentru fierbere. Sărmăluțele sunt lăsate la cuptor timp de o oră, la o temperatură de 180 grade.

Se servesc fierbinți, cu mămăliguță caldă și în funcție de preferințe, cu smântână proaspătă.

Poftă bună!